Abraham (86)

For først gang siden 1. november tok Arsenal tre poeng i en seriekamp.

Og det ble til og med i et intenst London-derby mot Frank Lampards Chelsea.

Med et skyhøyt press på seg til å snu en poengfattig høst var dette en kamp som kunne bety mye for Arsenals videre kamp i Premier League, og heldigvis ble det en stor opptur for Mikel Arteta og co.

Allerede etter 30 sekunder skapte Arsenal sin første sjanse da Hector Bellerin slo et godt innlegg inn i feltet. Gabriel Martinelli ikke akkurat ikke stokket beina og ballen humpet ufarlig utenfor buret til Edouard Mendy.

Men det var likevel The Gunners som skulle ta første stikk.

Etter et godt forarbeid med Kieran Tierney felt inne i Chelseas 16-meter, med litt over 10 minutter igjen å spille av 1. omgang.

Dommer Michael Oliver pekte bestemt på straffemerket og Alexandre Lacazette fikk oppgaven å skyte Arsenal i ledelsen. Franskmannen bukket ikke under for presset og satte ballen sikkert i sitt høyre hjørne.

Granit Xhaka ble sendt av banen da han havnet i klemmeri med Burnley-spillere for to uker siden. Mot Chelsea fikk han sin revansje.

Arsenal fikk et frispark i svært gunstig skuddposisjon. Sveitseren klemte til og ballen suste inn i Mendys venstre hjørne. En perlescoring av midtbanespilleren, som virkelig trengte en opptur for både sin egen og fansens del.

En glimrende prestasjon før pause så Arsenal gå i garderoben med 2-0-ledelse, noe bare de mest optimistiske tilhengerne hadde sett for seg før avspark.

Kvelden ble ennå bedre da Bukayo Saka var på farten på høyresiden knappe ti minutter ut i den andre omgangen.

Ifølge seg selv så han at Mendy var "off his line", men uansett om det var meningen eller flaks så skrudde Saka inn et nydelig mål. Fra skrå vinkel gikk ballen i en fin bue over Mendy og inn via krysstanga. 3-0!

Med desperasjonen stadig økende hos Chelsea fikk Tammy Abraham til slutt en scoring for bortelaget, som etter en VAR-sjekk for offside ble godkjent. Med fem minutter igjen å spille og to mål å hente inn satte Chelsea på turboen.

Rett før full tid fikk innbytter Jorginho muligheten fra 11-metersmerket da Pablo Mari laget et unødvendig straffespark. Bernd Leno hadde derimot bestemt seg for at flere scoringer skulle det ikke bli.

Tyskeren gjettet rett vei og drap dermed all spenning de siste 4-5 overtidsminuttene.

Arsenal sikret seg derfor en svært ettertraktet seier - deres første i Premier League siden de slo Manchester United 1. november.

Det blir nok garantert en viktig vitamininnsprøytning før oppgjøret mot Brighton førstkommende onsdag; Arsenals aller siste fotballkamp i marerittåret 2020.