Et nytt skuffende resultat forverrer Arsenals situasjon. Nå haster det med en opptur.

Ikke siden 1974 hadde Arsenal kommet tapende ut av en serieduell mot Burnley. Den gangen het serien Division One. I Premier League har Arsenal aldri tapt mot The Clarets.

Før 13. desember 2020.

Dette var et oppgjør mellom to lag som virkelig er ute av form. Mens Burnley lå under nedrykksstreken før kampstart, stirrer Arsenal den røde streken rett i øyet.

Et problem begge lag har hatt i serieåpningen er antall scorede mål. Det ble derfor ikke noen festfotball å vitne på Emirates stadium de første 45 minuttene.

Bare et par målsjanser, lavt tempo og mye trilling sørget for at lagene fortjent gikk til pause på stillingen 0-0.

Arsenal har slitt med starten på kampene sine denne sesongen - og bare én gang siden 28. september har de scoret før pause. Det måtte nok en ny tordentale til for å få opp engasjementet, og det så også ut til å gi effekt.

I starten på den 2. omgangen virket Arsenal mer på hugget og presset gjestene fra Lancashire mer tilbake.

Men så ble det fullstendig hodemist tidlig i omgangen.

En hard duell mellom Granit Xhaka og Dwight McNeil dro med seg en amper stemning. Dommer Graham Scott nøyde seg først med å gi gult kort til vår sveitsiske midtbanespiller.

Så kom VAR inn i bildet og plukket opp et kvelertak på James Tarkowski av den tidligere Arsenal-kapteinen. Det gule kortet ble strøket og i stedet fikk Xhaka vist det røde kortet for voldelig oppførsel.

Redusert til 10 mann ble oppgaven ennå tøffere som Arsenal, som nå virkelig måtte jobbe sokkene av seg for å bryte ned et komprimert Burnley.

Bare 15 minutter senere var Arsenal nok en gang ute for en VAR-sjekk da Mo Elneny og Tarkowski kolliderte inne i Arsenals 16-meter rett før et hjørnespark. Elneny brukte unødvendig mye hender i ansiktet på Burnley-stopperen, men Arsenal slapp heldigvis unna med bare et gult kort - og ikke straffespark.

Dessverre, på den påfølgende corneren, kom smekken likevel. Pierre-Emerick Aubameyang har slitt med å finne målet i høst, men denne gangen fikk den gabonske spissen stanget ballen i mål. Det eneste var at det var sitt eget mål.

Arsenal hadde derfor om lag 15-20 minutter til å snu 0-1 til seier med én mann mindre, mot et lag som er kjent for å ligge dypt og forsvare seg godt.

Den oppgaven ble for stor, som betyr at for fjerde kamp på rad taper Arsenal på egen hjemmebane.

Vi må tilbake til 1. november for å finne sist gang Arsenal vant en seriekamp. Sist Arteta fikk smaken av seier på eget gress var ytterligere en måned (4. oktober) tilbake.

Arsenal er i fritt fall. Nå må alle mann til pumpene - dette holder rett og slett ikke mål for en klubb som The Gunners.