• Arsenal 2

Lacazette (78)
    Saka (81)

Men Arsenal ble likevel gruppevinner foran Eintracht Frankfurt som slår følge inn i utslagsrundene.

Bare mirakler kunne gjøre at Arsenal ikke gikk videre til utslagsrunden i Europa League. Med en brukbar målforskjell og 4-0 fra forrige oppgjør måtte Standard Liege slå Arsenal med minimum fire mål for å bykse forbi.

Om det spilte inn på spillerne er vanskelig å si, men det lyktes ikke helt for The Gunners. Saka og Emile Smith-Rowe hadde et par gode muligheter, men målet lot vente på seg. Det endre derfor i en målløs affære de første 45 minuttene.

Så å si rett etter sidebyttet var det vertene i Belgia som skulle ta det første stikket. Et skudd fra Samuel Bastien utenfor 16-meteren smalt inn i stopper Sokratis og skiftet retning mot mål.

Emi Martinez prøvde febrilsk å stokke beina for å kaste seg etter ballen; men på en gjørmete gressmatte spratt ballen over en utmanøvrert argentiner. 1-0.

20 minutter seinere serverte en passiv Jow Willock ballen til hjemmelaget inne i sin egen målgård, og en avslutning av Selim Amallah sneik seg gjennom feltet og inn i det lengste hjørnet til 2-0 for de rødkledde vertene.

Da våknet omsider Arsenal-gjengen, selv om det nå var i seineste laget.

Et glimrende innlegg av venstrekant Bukayo Saka ble stanget kontant i nettet av kaptein Alexandre Lacazette med drøye 12 minutter igjen å spille, før Saka selv curlet inn 2-2 tre minutter seinere.

Det ble det siste målet i kampen, som betydde at Ljungberg-effekten ikke har slått helt til ennå. Men siden Frankfurt tapte hjemme mot Vitoria beholder Arsenal likevel tabelltoppen i sin gruppe. Det kan komme godt med i trekningen av den neste runden.

Nå venter Man City på Emirates søndag kveld. Nå er det på tide å gå opp i ringa og vise hva som bor i dette laget!