Kampdetaljer

Etterlengtet seier for Arteta

Av: Joakim Rødven 24.06.19
  • Southampton 0


  • Arsenal 2

    Nketiah (20)
    Willock (87)

Ungguttene fikset seier for Arsenal - deres første siden 7. mars.

Oppstarten etter koronapausen ble blytung for Arsenal. Først en forsmedelig tap mot Man City, etterfulgt av et minst like forsmedelig tap mot Brighton sist helg. 

Det var derfor én ting som stod i hodet på Mikel Artetas utvalgte torsdag kveld: revansje.

Bare ti minutter etter at Pierre-Emerick Aubameyang hadde truffet stolpen, utnyttet spissmakker Eddie Nketiah en grov feil av sisteskanse Alex McCarthy. 

Med tilsynelatende god tid forsøkte McCarthy å spille seg ut bakfra, men en hurtig Nketiah snappet ballen og fikk dermed fritt løperom mot et tomt bur. Spissen takket og bukket; 1-0 til gjestene fra London!

Foruten en nestensjanse for Southampton var det ellers få scoringsmuligheter for noen av lagene etter drikkepausen midtveis i første omgang, og lagene gikk til pause med bare det ene målet i kampen.

Etter sidebyttet var det Arsenal som stod for de farligste mulighetene, men kampens andre scoring lot likevel vente på seg. 

Men mot siste kvarteret av kampen begynte The Saints å trappe opp noen hakk, og to gode muligheter på kort tid kunne med litt mer marginer ha resultert i scoring. 

Dette var derimot dagen det endelig skulle lykkes for Arteta og co. Fem minutter før full tid ble en fin stikker gjennom mot raske Aubameyang litt for mye å håndtere for Jack Stephens. Midtstopperen klarte ikke å henge med, felte spissen og fikk dermed marsjordre av dommer Graham Scott

På det påfølgende frisparket fyrte Lacazette først i muren før returen ble hamret rett på keeper McCarthy. Sisteskansen måtte gi en farlig retur, hvor innbytter Joe Willock sneik seg frem og plasserte trygt og godt inn 2-0 for de helgule. Dette var også hans aller første scoring i Premier League.

Det ble også siste ordet i kampen. Et resultat som gjorde svært godt for alle med Arsenal-hjerte, deres første seier siden 1-0 mot London-rival West Ham i siste kamp før koronapausen 7. mars.

Fremdeles er det et stykke opp til de andre lagene som konkurrerer om europacupspill. Chelseas dramatiske seier over Man City, som samtidig forærte Liverpool sitt 19. seriegull, betyr at avstanden opp til topp fire er 11 poeng - og 9 poeng opp til Man Utd og Wolverhampton på forholdsvis 5. og 6. plass.

Søndag venter en svært viktig kamp i kvartfinalen av FA Cupen mot et Sheffield United som har vært helt ute av form etter oppstarten. Laget fra "the steel city" har ikke scoret et eneste mål siden sesongen ble gjenopptatt, og tapte 3-0 mot henholdsvis Newcastle og Man City de siste to kampene. 

Southampton

Alex McCarthy
Yann Valery
Jack Stephens
Jan Bednarek
Ryan Bertrand
Nathan Redmond
James Ward-Prowse
Pierre Højbjerg
Stuart Armstrong
Danny Ings
Michael Obafemi

Arsenal

Emilano Martinez
Hector Bellerin
Rob Holding
Shkodran Mustafi
Kieran Tierney
Dani Ceballos
Granit Xhaka
Nicolas Pepe
Bukayo Saka
Edward Nketiah
Pierre-Emerick Aubameyang