• Sheffield United 1

Mousset (30)
  • Arsenal 0

Arsenal skuffet stort da de dro nordover til Sheffield.

Foruten to kamper i ligacupen, hadde Arsenal ikke møtt Sheffield United i seriespill siden det famøse 1-0-tapet hvor Phil Jagielka måtte steppe inn som keeper for en skadet Paddy Kenny.

Denne gangen var Jagielka på benken, men "The Blades" skulle klare seg fint med Chris Basham, John Egan og Jack O'Connell istedet.

I en relativt rotete start på kampen virket det ikke som at Arsenal var helt klare til å spille etter landslagspausen, og det klabbet både offensivt og defensivt.

Midtveis i omgangen kunne et strøkent innlegg av Sead Kolasinac veldig fort ha resultert i et mål da Nicolas Pepe fosset fremover i midten, men den ivorianske angriperen misset på ballen - og lærkula trillet videre bort fra mål.

Det straffet seg hardt, for snaue ti minutter seinere hugget Sheffield United til. Et godt slått hjørnespark ble headet inn i feltet igjen av O'Connell. Der stod en helt umarkert Lys Mousset som enkelt kunne tuppe inn 1-0.

Arsenal følte de ble snytt for et straffespark like etterpå da Bukayo Saka gikk over ende inne i hjemmelagets målgård, men dommer Mike Dean syntes heller at unggutten fortjente et gult kort for å forsøke å filme seg til et straffespark.

Det nærmeste Unai Emery og co kom en scoring i den første omgangen var en kanonkule fra Granit Xhaka, men avslutningen ble mesterlig reddet av keeper Dean Henderson.

Hjemmelaget gikk derfor til pause med en knepen ledelse, og i den 2. omgangen var det bare et spørsmål om å forsvare den. Det klarte de også, for Arsenal hadde absolutt ingen verdens ting å komme med.

Med 7 skarve avslutninger hele kampen, tre av dem på mål, ble The Gunners ingen trussel. Selv med en ballbesittelse på 68 prosent maktet de ikke å utrette noe med ballen, og tempoet var altfor tregt til å kunne sette de i ubalanse.

Det ebbet derfor ut i et ettmålstap for Emery, som virkelig har en nøtt å knekke med hvordan Arsenal skal fremstå i kampene fremover. Etter ni spilte seriekamper sliter man fremdeles med å se noen klar filosofi, og det mangler fremdeles glød i spillestilen.

Torsdag tar vi i mot Guimaraes i Europa League. Er det der vi skal lykkes i år?