Av: Joakim Rødven 23.12.19
  • Arsenal 1

Nelson (55)
  • Leeds United 0

Mandag sikret Arsenal seg sin andre seier på rad under Mikel Arteta. Nå venter Bournemouth i 4. runde.

Sist Arsenal og Leeds møttes, tilbake i 2012, ble det et ikonisk øyeblikk da selveste Thierry Henry scoret det avgjørende 1-0-målet.

Mandag møttes de igjen - også denne gang i tredje runde av FA Cupen og på Emirates stadium, men det var Championship-laget fra Yorkshire som virket mest ivrige på å ta seieren.

Mens Arsenal ikke klarte å feste et spesielt godt grep om kampen i åpningen, suste det rundt ørene til Emiliano Martinez i den første omgangen.

Argentineren måtte i aksjon ved et par anledningen, og hørte også treverket runge bak ham. Men Arsenal slapp heldigvis unna, og lagene gikk målløse av banen.

I garderoben gav hovedtrener Mikel Arteta klar beskjed om at dette ikke går an, og et helt annet lag kom ut på banen i 2. omgang.

Mer på hugget etter pause klarte Arsenal å sette inn et bra trykk, og da ble det tøft for Marcelo Bielsas gutter å holde følge.

Ti minutter etter sidebyttet kom det uunngåelige: et innlegg av Alexandre Lacazette ble forlenget av Reiss Nelson som pirket ballen inn i det lengste hjørnet: 1-0!

Etter scoringen ble oppgjøret mer og mer dreid over til å bli en "kjøttkamp", hvor det ble noken kraftige taklinger, hardt spill og mange dueller.

Et særs artig øyeblikk var da Sokratis dro på seg 2-3 Leeds-spillere, men grekeren fektet dem unna med en enorm fysikk og fikk omsider kast høyt oppe i banen.

Flere scoringer ble det derimot ikke, og Arsenal er videre til 4. runde i cupen. Før oppgjøret ble det klart at vinneren ville møte Bournemouth.

Den kampen spilles i løpet av helgen 24-27. januar og kampen blir spilt på Vitality stadium.