• Arsenal 0

I Freddie Ljungbergs siste kamp ble det ganske så lite underholdning for de fremmøtte.

Fredag ettermiddag ble det kjent at Mikel Arteta tar over Arsenals sjefsstol på permanent basis.

Noen timer før bortekampen mot Everton annonserte også vertene på Goodison Park at Duncan Ferguson blir erstattet av tidligere Chelsea-manager Carlo Ancelotti.

Dette var derfor den siste kampen til begge lags midlertidige trenere, Ferguson og Ljungberg, før en permanent sjef er på plass.

Om det påvirket spillerne i seg selv er vanskelig å si, men den store underholdningen var det ikke uansett.

Med svært lite å melde hjem om i den første omgangen, gikk begge lag til pause på en helt fortjent 0-0-stilling.

Drøye 5-6 minutter etter hvilen kom kampens første – og kanskje eneste – store sjanse i kampen. Et godt innlegg fra Arsenals venstreside havnet i beina til kaptein Pierre-Emerick Aubameyang.

Den gabonske spissen skulle bare plassere ballen i mål, men en god reaksjonsredning av Jordan Pickford sørget for at ballen ble fistet over til et hjørnespark.

Midtveis i omgangen måtte Arsenal holde pusten mens VAR sjekket et mulig straffespark som en følge av hands, men The Gunners slapp med strekken denne gangen.

Noe mer fra oppgjøret er det vanskelig å rapportere noe som helst om, og begge lag subbet seg frem til et målløst oppgjør på Goodison. Et resultat trolig begge lag paradoksalt både var fornøyde med, men samtidig skuffet over.

Fra og med neste uke trår Mikel Arteta, som vitnet det hele fra tribunen, til for fullt. La oss håpe at hans gjennomføringsevne er like god som hans uttalelser rundt ansettelsen.

En ny begynnelse starter nå. In Arteta we trust.