Jota (45)
  • Arsenal 1

Sokratis (80)

Et skuffende tap mot Crystal Palace ble fulgt opp med et enda med skuffende tap mot Wolves.

Det gjør at Arsenal nå har havnet "bakpå" i kampen om en plassering blant topp fire. Etter å ha hatt en gyllen mulighet til å gripe seg fast til en topplassering, er de nå avhengige av at Chelsea og/eller Tottenham skusler bort flere poeng.

Elendigheten startet allerede i det 28. spilleminuttet da Ruben Neves pisket inn et flott frispark. Ballen gikk over muren og inn i Lenos høyre hjørne.

Men ulvene var sultne på mer. Knappe 10 minutter seinere ble et innlegg svingt inn i feltet fra gultrøyenes venstreside. Leno kom ut som supermann for å bokse unna, bare at supermann som regel får jobben gjort. Tyskeren var langt ute i ingenmannsland og Matt Doherty stanget inn 2-0.

Ydmykelsen var komplett drøye halvannet minutt inn i overtiden av den 1. omgangen, da et slurvete pasningsspill gjorde at Diogo Jota fikk forsere mot Arsenals mål. Portugiseren sendte av gårde en markkryper, som smatt inn via hansken til vår tyske sisteskanse.

Fullstendig blackout.

At Sokratis Papastathopoulos reduserte til 1-3 ti minutter før full tid blir stående som en parantes i historiebøkene. For kampen endte med tomålstap.

Idet alle lagene nå har spilt seg ferdig med hengekamper, står det nå igjen tre serierunder før gardinene trekkes for etter årets sesong. Arsenal falt ned på en 5.-plass med sine 66 poeng, mens Tottenham (70) og Chelsea (67) fremdeles er innen rekkevidde - så lenge de selv avgir poeng.

Kampene mot Palace og Wolves var to svært bortkastede muligheter. I stedet for 72 poeng, en tredjeplass og alt i våre hender, er vi igjen avhengige av hjelp.

Leicester, Brighton og Burnley står igjen. Det skal, bør og må være ni poeng. Come on Arsenal!