Kampdetaljer

Foster og Deeney med gavepakke

Av: Joakim Rødven 25.06.18
  • Watford 0


  • Arsenal 1

    Aubameyang (10)

Men Arsenal måtte kjempe for poengene mot Watfords 10 menn.

På bortebane denne sesongen har det vært en begredelig statistikk for Arsenal. I beste fall er de et "mid table"-lag borte fra eget gress, og ikke har de klart å holde nullen heller denne sesongen (i Premier League).

Men det skulle forandre seg da de gjestet Vicarage Road mandag kveld.

Kampen hadde så vidt fått satt seg før tidligere Manchester United-spiller Ben Foster serverte Arsenal en aldri så liten påskegave.

Engelskmannen har aldri holdt nullen mot Arsenal, og i det 10. spilleminuttet forsøkte sisteskansen å holde roen med ballen i beina. Det skulle han ikke ha gjort, for en lynkjapp Pierre-Emerick Aubameyang kom raskt i press. Foster sparket ballen rett i spissen og ballen spratt i mål!

Kaptein og hærfører Troy Deeney hadde knapt nok blitt ferdig med hårføneren før The Hornets sparket kampen igang igjen, før han klapset til Lucas Torreira med albuen og fikk direkte rødt av dommer Craig Pawson.

Med 10 mann i drøye 80 minutter skulle man tro det ville være en bortimot håpløs oppgave å komme tilbake for hjemmelaget, men kampen ble særdeles jevn. Litt for jevn om man ser det med Arsenal-øyne.

Unai Emery og co klarte derimot å ri unna stormen fra vertene, og sikret seg dermed tre svært så viktige poeng i kampen om en plassering blant topp fire.

De klatret derfor opp på en 4.-plass, et lite poeng bak Tottenham, og med like mange poeng som Chelsea - som også har én kamp mer spilt.

Nå er det fem kamper igjen å spille av årets sesong, og på papiret skal alle være mulige å ta seire i.

Og så kommer gulroten mot Napoli og eventuelt Valencia/Villarreal, samt en mulig finale i Europa League. 

Her trengs alle mann. Helt ut. Come on Arsenal!

Watford

Ben Foster
Daryl Janmaat
Craig Cathcart
Christian Kabasele
Kiko Femenia
Will Hughes
Etienne Capoue
Abdoulaye Doucoure
Adam Masina
Andre Gray
Troy Deeney

Arsenal

Bernd Leno
Shkodran Mustafi
Laurent Koscielny
Konstantinos Mavropanos
Nacho Monreal
Lucas Torreira
Granit Xhaka
Henrikh Mkhitaryan
Aaron Ramsey
Alex Iwobi
Pierre-Emerick Aubameyang