Ismaila Sarr (88)
  • Arsenal 1

Iwobi (4)

Arsenal tok en tidlig ledelse, men tapte sin første kamp i Frankrike på 13 år.

Unai Emery har vært god de gangene han har fått utfordret seg i Europa League. Med Sevilla vant han turneringen tre år på rad, og da Alex Iwobi curlet inn 1-0 på Roazhon Park etter bare fire minutter så det lovende ut.

Men ting skulle bli snudd raskt på hodet.

Etter å ha fått sitt andre gule kort for kvelden måtte forsvarskjempen Sokratis forlate banen i det 42. spilleminuttet – og Arsenal måtte fullføre kampen med én mann mindre.

På det påfølgende frisparket fikk Benjamin Bourigeaud både én og to sjanser, og på forsøk nummer to banket midtbanespilleren inn utligningen.

Det betydde at Arsenal måtte være forsiktige fremover, men hjemmelaget hadde ikke tenkt å la gjestene få noe gratis.

Halvveis ut i den andre omgangen så en løs ball til å humpe over Petr Cechs dødlinje, men ballen ble snappet opp av Medhi Zeffane og slått inn i feltet igjen. Der stod Nacho Monreal midt i skuddlinjen, og ballen skiftet retning i spanjolen før den gikk i en lang bue over en sjanseløs Cech. 2-1.

Arsenal så ut til å være mer fornøyd med 1-2 enn å forsøke å hente inn 2-2 og byttet ut en spiss for en med defensiv anlagt Sead Kolasinac. Det skulle straffe seg, for helt på tampen satte Rennes inn en hurtig kontring.

Ballen havnet hos James Lea Siliki, som med et perfekt innlegg fann pannebrasken til Ismaila Sarr som headet inn 3-1 for de franske vertene.

Et måpende Arsenal måtte derfor bare innse at her var seier langt unna gripeevne. Arsenals første tap på fransk grunn siden 2006, hvor de tapte Champions League-finalen mot Barcelona, ble derfor et faktum.

Et stort skudd for baugen for Unai Emery og co, som nå går inn i en uke hvor de skal møte Manchester United før returoppgjøret på Emirates skal avgjøre om det blir en kvartfinalebillett i årets Europa League.

Om håpet fremdeles skal leve, må Arsenal vinne med minst to mål. Det blir en tøff oppgave. Og her må alle man til pumpene.

De som ikke blir med på lasset er Sokratis, Lacazette og Xhaka, som alle må stå over med suspensjon. Ermene må brettes opp. Nå.