Mustafi (12)
    Aubameyang (62)
    Lacazette (82)

Waliserne slo tilbake to ganger, men Arsenal sleit seg til tre nye poeng.

I det kampprogrammet Arsenal er inne i nå, forventes bare trepoengere. Det så også lovende ut da Skhodran Mustafi stanget inn 1-0 tidlig i oppgjøret mot Cardiff.

I det Arsenal slapp litt på gasspedalen øynet waliserne en sjanse til å slå kraftig tilbake. Et drøyt minutt inn i overtiden av den første omgangen utnyttet nelig vertenes Victor Camarasa et nølende forsvar – og satte kontant inn 1-1.

Cardiff fikk dermed med seg en stor vitamininnsprøyting før de siste 45, men nok en gang skulle Arsenal ta føringen.

Denne gangen var det Pierre-Emerick Aubameyangs tur til å slippe jubelen løs. Den gabonske spissen klemte til utenfor 16-meteren, og ballen gikk i en fin bue rundt Neil Etheridge. 2-1!

Men Cardiff ville ikke gi opp så lett.

69 minutter var spilt da Danny Ward fikk heade fritt inne i Arsenals 16-meter i etterkant av et frispark, og spissen gjorde ingen feil. Via stolpen sneik ballen seg over streken og inn til nok en utligning.

Et desperat Arsenal måtte opp og frem, og med Alex Lacazette fra start takket franskmannen for tilliten. Med en ordentlig suser smelte spissen inn 3-2 knappe ti minutter før full tid, og denne gangen maktet ikke Neil Warnocks menn å svare.

Unai Emery og Arsenal fikk derfor smile over tre nye poeng, selv om det denne gangen kostet mye energi å dra alle tre poengene i havn.

Offensivt begynner det å klikke, men igjen ser man at det skurrer defensivt. At Cardiff (som ennå ikke hadde scoret hittil i Premier League) scorer to mot Arsenal er ikke godt nok.

Heller ikke Petr Cech ro med ballen i beina var spesielt overbevisende. Kanskje det nå er duket for en opptreden for nykommer Bernd Leno?