Arsenal har slitt på bortebane mot de beste de siste årene. Det forandret seg ikke på Etihad.

Etter et håpløst 2-1-tap mot Watford slo Arsenal tilbake med fire strake seire før et 0-0-resultat mot Røde Stjerne siste torsdag sendte Arsenal videre i Europa League.

Forhåpentligvis skulle den formen hjelpe Arsenal mot tilsynelatende ustoppelige Man City og Pep Guardiola.

Det skulle dessverre ikke bli realiteten.

Arsenal har slitt voldsomt på bortebane mot de antatt topp seks-lagene, og bare to av noen og tyve kamper har endt med seier til The Gunners. Oppgaven om å forbedre den statistikken fikk seg en kraftig smell da Kevin de Bruyne fikk gjøre som han ville etter 18 minutter.

De lyseblå beholdt en 1-0-ledelse til pause, men bare tre minutter ut i den andre omgangen ble Raheem Sterling dyttet over ende av Nacho Monreal inne i Arsenals 16-meter. Michael Oliver pekte på straffemerket, som Sergio Agüero satte inn via stolpen.

Noe overraskende startet Alex Lacazette på benken, men ni minutter etter han kom inn tente han håp for de tilreisende fra London med en kontant scoring mellom beina til Ederson.

Da så Arsenal pigge ut, men med en hjelpende hand fra dagens dommertrio fikk en offsideplassert David Silva slå inn til Gabriel Jesus; 3-1 til vertene. Samtidig er det smått utrolig at samtlige Arsenal-spillere stoppet opp og ventet på flagget som aldri kom...

Det var et realt slag i trynet, og Arsène Wengers menn klarte aldri å svare på ledelsen.

Arsenal ramler derfor ned på en 6.-plass under Liverpool, som har lik målforskjell - med flere scorede mål. Samtidig ligger Arsenal nå 12 poeng bak serieleder Man City (etter bare 11 spilte kamper).

Dette kommer til å bli en lang landslagspause...