Ydmyket Sheffield United på eget gress

Av: Joakim Rødven 05.03.24

Arsenal viste ingen nåde da de gjestet tabelljumbo Sheffield United på Bramall Lane.

Denne sesongen har vært blytung for Chris Wilder og Sheffield United. På de 26 seriekampene forut møtet med The Gunners hadde Wilders menn sluppet inn hele 66 scoringer - 2,5 mål i snitt per kamp.

Den uhyggelige statistikken har sendt The Blades til bunnen at Premier League, á poeng med Vincent Kompanys Burnley.

Om planen til hjemmelaget på Bramall Lane var å ligge kompakt og holde Arsenal unna lengst mulig, mislyktes den planen så til de grader.

Allerede rundt minuttet spilt smalt det i treverket rundt Ivo Grbic. Bukayo Saka banket ballen i tverrliggeren før returen fra Gabriel Martinelli ble reddet på strek.

Men scoringen skulle ikke la seg vente på lenge. Knappe fire og et halvt minutt ut i kampen stod Martin Ødegaard helt umarkert på 7-8 meter og fikk enkelt sette inn 1-0 for gjestene.

Det startet et 10 minutter langt mareritt for vertskapet i Sheffield.

Først satte Jayden Bogle ballen i eget nett etter at Saka fikk slått inn i feltet, før Martinelli fikk - med god hjelp av et forsvarsbein - satt inn kampens tredje scoring for de refleksgule fra Nord-London.

Et sjokkert hjemmelag kunne knapt tro hva de ble utsatt for, og verre ble det da Kai Havertz banket inn 4-0 midtveis i omgangen.

Fortvilede supportere begynte på det tidspunktet å forlate stadion allerede, og de fikk da heller ikke med seg at Declan Rice la på til 5-0 før lagene gikk til pause.

Kontrasten mellom de to lagene var nesten ikke til å tro, og selv Viaplays kommentator-team var i vantro over kvalitetsforskjellen mellom Arsenal og Sheffield United.

Det var lite annet å gjøre i 2. omgang for hjemmelaget enn å prøve å berge æren så godt de kunne, men Ben White sørget for at de også tapte de siste 45 minuttene.

Det ble derimot bare den ene scoringen etter sidebyttet. I det minste fikk Mikel Arteta muligheten til å gi tiltrengt spilletid til blant andre Cedric Soares, Thomas Partey (tilbake fra skade) og Fabio Vieira. Gabriel Jesus fikk også noen minutter for å få i gang brasilianeren etter et skadeopphold.

Kampen endte derfor 6-0 til The Gunners - og det fullt fortjent.