Disse Arsenal-spillerne er fremdeles med i EM

Av: Joakim Rødven 01.07.24

Elleve Arsenal-spillere reiste til Tyskland i midten av juni. Av de var hele åtte spillere med videre inn i finalespillet.

TEKST: JONUS GOTHARD BRAATHEN-HAUGE

På hvilket tidspunkt Mikel Arteta får tilbake spillere sine på London Colney, nå kjent som Sobha Realty Training Centre under sponsornavn, og i hvilken forfatning de er i når de kommer tilbake har mye å si for kommende sesong.

I alt dro 11 spillere fra Arsenal til sluttspillet i europamesterskapet i Tyskland. Etter gruppespillet, som endte 26 juni, var hele 8 av 11 spillere fra Arsenal videre til finalespillet.

Å ha med 8 spillere i et finalespill er mye, men samtidig får spillere som Jurriën Timber, Ben White og Martin Ødegaard fått hvile under hele mesterskapet.

I tillegg har heller ikke Gabriel Jesus, Takehiro Tomiyasu eller Thomas Partey vært med i turneringer denne sommeren.

Nå som Oleksandr Zinchenkco og Jakub Kiwior røk ut av EM med henholdsvis Ukraina og Polen, er de tidligere tilbake landslagsfotballen enn de øvrige 8 som fremdeles er med. Vi har derfor en god andel av de viktige spillerne tilbake.

Også Kieran Tierney er på vei tilbake etter en liten ferie etter at hans Skottland røk ut av gruppespillet, skotten fikk en skade i siste gruppespillskamp. Backen ser også ut til å være på vei ut dørene og hans retur til The Gunners er nok av mindre viktig karakter.

De Arsenal-spillerne som er med videre i utslagsrundene er Declan Rice, Bukayo Saka og Aaron Ramsdale (alle England), Kai Havertz (Tyskland), William Saliba (Frankrike), Leandro Trossard (Belgia), Jorghino (Italia) og David Raya (Spania).

Sjokkerende nok røk Italia på hodet ut av åttedelsfinalen mot Sveits etter en sjokkresultatet 2-0, som betyr at Jorginho får en tidligere retur.

Tyskland, England og Spania tok seg videre til kvartfinalen etter seire over henholdsvis Danmark, Slovakia og Georgia, mens Frankrike skal måle krefter mot Belgia mandag kveld. Det betyr at enten Saliba eller Trossard avslutter sin EM-reise i løpet av mandagen.

Rice, Saka, Havertz, Saliba og Trossard spiller bortimot fast for sine respektive landslag og har fått en del belastning i løpet av mesterskapet.

Selv om det ikke alltid har gått som smurt for de store nasjonene i dette mesterskapet vil de nok gå langt i turneringen.

Hittil er det ingen skader blant de gjenværende Arsenal-spillerne. Man får håpe de holder seg skadefrie ut mesterskapet.