Nyttårssmell på Craven Cottage

Av: Joakim Rødven 03.01.24

Bare én seier på de siste seks kampene ble fasit for kalenderåret 2023.

Et skuffende tap hjemme mot West Ham 28. desember skulle revansjeres med en seier på Craven Cottage på selveste nyttårsaften.

Det så også ut til å bli en grei skuring da Bukayo Saka luktet en retur i målgården til tidligere lagkamerat Bernd Leno allerede etter fire minutter spilt.

Gabriel Martinelli forsøkte skuddfoten fra skrå vinkel, noen meter innenfor hjørnet av 16-meteren, men Leno fikk strakt seg ut og reddet. Returen havnet derimot rett i beina på Saka, som akkurat fikk satt fram en fot for å pirke inn 1-0.

Da skulle man ha trodd at Arsenal ville ri kampen ganske så greit inn til seier, mot et lag som hadde tapt tre av sine fire siste kamper, men slik skulle det definitivt ikke bli.

Ikke ufortjent utlignet Fulham til 1-1 like etter at kampuret hadde passert 28 minutter.

Et godt innlegg av Tom Cairney fra venstresiden gikk gjennom hele feltet før Raul Jimenez fikk kastet frem høyrelabben på bakerste stolpe. Ballen spratt under David Raya og den mexicanske angriperen sørget for at vertene var tilbake i kampen.

The Gunners hadde lite krutt igjen i kanonene før pause og lagene gikk i garderoben like langt, selv om Fulham hadde jobbet seg godt inn i kampen igjen etter scoringen.

Det lå en følelse i luften om at dersom Arsenal fortsatte slik de hadde avsluttet 1. omgangen, var dette en kamp de kunne tape.

Som tenkt så gjort.

Rett før timen på Craven Cottage ble et hjørnespark av ex-Arsenal-spiller Willian for vanskelig for Arsenal å klarere. Ballen falt i føttene til Bobby Reid som fra fem meters hold hamret inn 2-1 for hjemmelaget.

Det hadde Mikel Artetas mannskap ingenting å svare på, og det andre strake tapet ble et faktum etter 90 spilte minutter.

I alle turneringer avsluttet dermed Arsenal kalenderåret med bare én seier på de seks siste kampene. Foruten tre skuffende tap mot Aston Villa, West Ham og Fulham, ble det et godkjent uavgjortresultat på Anfield, en uinspirerende poengdeling mot PSV i Champions League og en komfortabel seier mot Brighton i midten av desember.

Formduppen har sendt Arsenal ned fra tabelltoppen og ned til en foreløpig 4. plass - fem poeng bak ligaleder Liverpool.