Formsvikten fortsatte - ute av FA-cupen

Av: Joakim Rødven 08.01.24

Arsenal sviktet nok en gang foran begge mål, i en kamp de burde ha vunnet.

Avslutningen på 2023 og starten på 2024 har ikke gått helt etter planen for Mikel Arteta og co.

Etter å ha kranglet til oss en 4-3-seier mot nyopprykkede Luton Town 5. desember har Arsenal bade vunnet én kamp i alle turneringer de har deltatt i.

Før søndagens FA-cupkamp mot Liverpool strakk formsvikten seg over seks kamper; tre tap, to uavgjort og én seier.

Det var noe Arsenal ønsket å rette opp da de, for andre gang på to uker, skulle måle krefter mot Liverpool. Denne gangen i FA-cupen.

Arsenal var hissig fra start og presset Liverpool høyt i åpningen, men det ville seg ikke foran målet til Alisson.

Allerede før 10 minutter var spilt hadde Arsenal kommet seg til tre svært scoringsmuligheter. Uheldigvis var det ingen av dem som endte med nettkjenning.

Nærmest kom kaptein Martin Ødegaard, etter at nordmannen banket ballen i tverrliggeren på den tredje sjansen.

Etter den knallharde åpningen roet kampbildet seg litt mer, selv om det var Arsenal som virket nærmest en scoring.

Også Liverpool, med Trent Alexander-Arnold, fikk høre lyden av klirrende metall da Liverpool-backen banket ballen i tverrliggeren i motsatt ende av banen.

Selv om Arsenal var det klart førende laget de første 45 minuttene ble det ingen scoringer å snakke om før pause.

Det ble det derimot i andre omgang. Dessverre ingen av dem riktig vei.

Gjestene fra Liverpool var mer med etter sidebyttet og fikk nok et stolpetreff av innbytter Diogo Jota mot slutten av kampen.

Det hele tikket mot uavgjort - som ville ha gitt omkamp. Men så raknet det fullstendig på tampen for The Gunners.

Drøye ti minutter før full tid ble et frispark av Alexander-Arnold stusset i eget mål av Jakub Kiwior, før Luis Diaz satte inn 2-0 i kampens siste spark på ballen etter at Arsenal hadde fullstendig tømt seg bakover i jakten på en utligning.

Dermed endte Arsenal sine muligheter til et FA-cupeventyr allerede i 3. runde, og terminerte samtidig alle hjemlige cupmuligheter.

Da gjenstår bare ligaen og Champions League å spille om for Arsenal, som nå virkelig trenger smaken av seier. Én seier på de syv siste oppgjørene er langt under pari for et lag som ønsker å kjempe om edelt metall.

Nå venter en ukes pause for Arsenal, som bruker anledningen til å reise til Dubai på treningsleir - før Crystal Palace kommer på besøk 20. januar.