Valset over London-rival

Av: Joakim Rødven 15.02.24

Arsenal fikk en heftig revansje etter å ha tapt romjulskamp mot David Moyes' menn.

Etter å ta tapt den utsatte Boxing Day-kampen mot West Ham 28. desember, startet Arsenal en tre kampers lang tapsrekke inn i det nye året.

Det ønsket Mikel Arteta og co å unngå når lagene møttes i motsatt oppgjør snaue to måneder senere.

Selv om Arsenal kom best i gang på London stadium gikk det over en halvtime før de skulle klare å bryte ned forsvaret til David Moyes og hans utvalgte.

Det hele skulle bli orkestrert av tidligere West Ham-helt og kaptein Declan Rice.

The Gunners' rekordsignering pisket inn et hjørnespark fra venstresiden, og i luften raget William Saliba høyest. Franskmannen gikk gå overraskende enkelt opp og stanget inn 1-0 for gjestene.

Det startet 15 marerittminutter for vertene i burgunder.

Etter å ha blitt spilt gjennom i midten ble Bukayo Saka felt av sisteskanse Alphonse Areola i 16-meteren. VAR ville sjekke at alt var i orden, men det var liten tvil om at dette var et soleklart straffespark.

Saka tok selv ansvar fra krittmerket og satte kontrollert inn 2-0.

Et par minutter senere serverte Rice nok en gang en scoring mot sine gamle lagkamerater da han svinget inn et frispark fra sidelinjen. Midtstopper Gabriel var først på ballen og satte pannebrasken til på fremste stolpe.

Et West Ham i fullstendig oppløsning virket å være uten vilje til å kjempe for å komme tilbake i kampen.

Halvannet minutt på overtid skrudde Leandro Trossard inn 4-0 for gjestene i sine refleksgule trøyer. Belgieren hadde fått ballen av kaptein Martin Ødegaard utenfor 16-meteren og plasserte ballen lekkert oppe i Areolas venstre hjørne.

Med fire mål å hente inn i 2. omgang så flere av supporterne seg pessimistiske til å få med seg noe som helt av kampen og valgte å forlate stadion i pausen.

Om det var fornuftig kan nok diskuteres, men de ble i alle fall skånet for mer lidelse.

For midtveis i omgangen økte Arsenal ledelsen til både 5-0 og 6-0.

Saka satte inn sin andre scoring for dagen da han ble spilt fri på høyresiden, dro seg inn i banen og hamret ballen inn samme hjørne som han kom fra.

Rice toppet en fenomenal kamp med å score selv mindre enn tre minutter senere etter å ha sendt av sted et prosjektil fra 25 meter.

Trossard og Ødegaard gikk egentlig i veien for hverandre, men i bølge nummer to kom Rice fra dypet og sendte ballen rett i nettmaskene.

London-gutten valgte å uttrykke sin respekt for klubben han voks opp i ved å ikke feire over scoringen, men 25-åringen vil nok se tilbake på oppgjøret som et stolt øyeblikk - to målgivende og én scoring.

De resterende 15-20 minuttene ble en ren transportetappe for Arsenal.

I tillegg til Eddie Nketiah og Reiss Nelson, som har fått flere innhopp i det siste, valgte også Arteta å gi svært etterlengtet spilletid til både Cedric Soares, Mohamed Elneny og unggutten Ethan Nwaneri.

Med en overbevisende seier over London-rivalen ga Arsenal klart svar på Liverpool og Manchester Citys seiere.

The Gunners klamrer seg derfor fast i toppen, og ligger nå bare de to poengene bak ligaleder Liverpool - før Man City spiller sin kamp til gode.