Snublet på overtid

Av: Joakim Rødven 26.02.24

Arsenal mistet et brukbart utgangspunkt i sluttminuttene i Portugal.

Selv om Arsenal - i utgangspunktet - bør være favoritter mot lag fra Portugal, har Arsenal ikke hatt en plettfri historikk mot FC Porto opp gjennom årene.

Før lagenes første av to oppgjør i utslagsrundene av årets Champions League, hadde Arsenal vunnet tre kamper, spilt én uavgjort og tapt to ganger mot Dragões.

Den statistikken skulle, dessverre, bli enda svakere etter 90 spilte minutter på Estádio do Dragão.

Arsenal hadde så å si alt av banespill i 1. omgang, men The Gunners var svært heldige som ikke så under til pause.

Midtveis i omgangen avsluttet Wenderson Galeno først i stolpen, før han satte returen like utenfor målet til David Raya - alt på bare et sekunds mellomrom.

Arsenal slapp med skrekken, og gikk til pause på stillingen 0-0.

Heller ikke etter sidebyttet maktet Arsenal å produsere de store målsjansene, til tross for et balleinnehav på over 60 prosent.

Det hele så ut til å ebbe ut i uavgjort, men drøye tre og et halvminutt på overtid forsøkte Gabriel Martinelli å lempe ballen i bakrom fra sin egen 16-meter.

Ballen hadde ingen adresse og Porto fikk satt opp et siste angrep i kampen.

Angriper Galeno fikk tid til å sikte på målet til Raya fra hjørnet av 16-meteren, og med en presis høyrefot skrudde brasilianeren lekkert inn 1-0 for vertene.

Det ble siste ord i kampen og Arsenal måtte gå slukøret av banen - vel vitende om at dette var et forferdelig unødvendig tap.

Det betyr også at jobben må gjøres på Emirates stadium i returoppgjøret - og da MÅ det bli seier.