Revansjerte kontroversielt tap

Av: Joakim Rødven 27.02.24

Arsenal hadde ingen nåde da de valset over Newcastle i Nord-London.

En illsint Mikel Arteta la ingenting i mellom da Arsenal tapte på kontroversielt vis på St. James' Park tidligere i sesongen.

Ikke mindre enn tre tilfeller måtte VAR sjekke TV-bildene for å finne ut om Newcastle hadde gjort noe ulovlig i forkant av 1-0-scoringen som sikret dem seieren.

Først om ballen hadde krysset dødlinjen, så om Joelinton hadde klatret på landsmann Gabriel og deretter om ballen hadde vært borti hånden til nevnte Joelinton.

Konklusjonen var at dommerteamet ikke hadde gode nok bilder til å konkludere 100 prosent, og så seg nødt til å godkjenne scoringen.

Dette tapet så det ut til at laget var svært motiverte for å revansjere på Emirates stadium.

Allerede etter 10 minutter spilte Arsenal seg flott gjennom pressleddet til Newcastle og kaptein Martin Ødegaard fikk spilt gjennom Declan Rice.

Engelskmannen stilte inn høyreslegga og klemte til, men dessverre gikk ballen rett på keepervikar Lorius Karius.

Scoringen til The Gunners var derimot ikke langt unna.

Rundt 17 minutter spilt headet Gabriel et godt slått hjørnespark av Bukayo Saka mot nærmeste stolpe. Ballen ble reddet på streken, men Karius maktet ikke å holde ballen i fast grep.

På absurd vis kludret bortelaget det til og en uheldig Sven Botman satte ballen uvitende inn i eget mål etter et skikkelig flipperspill mellom Botman, Valentino Livramento og Karius.

Scoringen ble godkjent og Arsenal tok en fortjent ledelse i Nord-London.

Seks minutter senere smalt det igjen fra Arsenals kanoner. En strålende bakromspasning av Jorginho landet i beina til Gabriel Martinelli, som dro med seg ballen utover til høyre.

Fra dødlinjen spilte brasilianeren inn 45 grader i feltet, hvor Kai Havertz hadde funne seg en ledig luke i gjestenes forsvar. På første touch satte tyskeren ballen sikkert i nettet, under lankene til landsmann Karius.

Havertz hadde også en stor mulighet til å doble scoringspotten sin i kampen like etter sidebyttet da Arsenal vartet opp med et fantastisk oppbyggende spill.

Den tidligere Chelsea- og Leverkusen-spilleren ble spilt fri i midten av Martinelli, men 24-åringen misset i avslutningsøyeblikket og satte ballen en liten meter til side for Karius' venstre stolpe.

Men Arsenal hadde mer krutt i tønnene sine, de.

Midtveis i 2. omgang fikk Saka gjøre nesten akkurat som han ville ute på høyreflanken. 22-åringen lekte seg med Livramento før han dro seg bestemt innover i banen og curlet ballen inn i lengste hjørne. Vakkert av den engelske unggutten.

Noen få minutter senere satte Arsenal inn sitt fjerde mål for kvelden, etter at Jakub Kiwior stanget inn et hjørnespark av Rice. Dette var polakkens første scoring denne sesongen, og hans andre nettkjenning i Arsenal.

Tidligere Arsenal-gutt Joe Willock kom inn som innbytter for å få inn friske bein hos gjestene, og 24-åringen gjorde seg bemerket.

Drøye ti minutter etter han kom inn på banen var han først på et innlegg fra venstresiden og nikket inn redusering til 1-4 for zebratrøyene.

Det var derimot "too little, too late" for Eddie Howes menn og Arsenal cruiset inn til en komfortabel tremålsseier.

De opprettholder derfor luken på to poeng opp til ligaleder Liverpool, som dagen etter sikret seg årets først pokal etter at de gitt seirende ut av ligacupfinalen mot Chelsea.

Nå venter to viktige kamper mot Sheffield United og Brentford som begge kjemper om å unngå nedrykk, før returoppgjøret mot FC Porto står for tur på Emirates 12. mars.

Det er derfor viktig å bygge videre på den gode formen Arsenal er inne i nå, hvor de står med seks strake seire og en målforskjell på 25-3.