Vant ligacupen - igjen

Av: Joakim Rødven 02.04.24

Ny ligacupseier for Jonas Eidevall og Arsenal.

I fjor var det eneste lyspunktet for Arsenals damer å vinne FA Women's Continental Tyres League Cup (ligacupen). Den gangen vant Arsenal 3-1 mot erkerival Chelsea.

Også denne sesongen var det Arsenal og Chelsea som møttes i finalen, men denne gangen ble kampen langt jevnere.

Chelsea trodde de hadde tatt ledelsen midtveis i 1. omgang, men Mayra Ramirez sin scoring ble annullert da det viste seg at Erin Cuthbert  hadde brukt hånden til å få med seg ballen i foranledningen til scoringen.

Lagene var faktisk uadskillelige etter 90 minutter, så kampen måtte avgjøres etter ekstraomganger. Det ble dramatikk på overtid av ordinær tid da Frida Maanum kollapset på banen. Landslagsspilleren måtte ha medisinsk tilsyn, og ble etter hvert båret av banen.

Rapportene skal være at midtbanespillerens tilstand er stabil, uten at det har kommet flere detaljer om hva som skjedde.

Det som derimot skjedde, var at Arsenal scoret i ekstraomgangene.

I det 116. spilleminuttet rullet Arsenal opp på venstresiden, og etter å ha kranglet med seg ballen siktet Stina Blackstenius mot keepers venstre hjørne.

Keeper Hannah Hampton fikk en hånd på ballen, men ikke nok til å klare å holde den ute.

Det ble kampens eneste scoring og Arsenal kunne juble over nok en ligacuptriumf - Jonas Eidevalls andre som Arsenal-trener.