Ny Ødegaard-kontrakt

Av: Joakim Rødven 22.09.23

Arsenal-kapteinen har forlenget med klubben frem til 2028.

Det har vært i luften en god stund, men fredag formiddag bekreftet klubben på sin egen hjemmeside at Martin Ødegaard har forlenget sin kontrakt med Arsenal.

Hans opprinnelige kontrakt kom først til å utløpe sommeren 2025, men nå har klubb og spiller blitt enige om å forlenge denne til sommeren 2028.

Det gjør drammenseren samtidig til klubbens best betalte spiller, i følge The Athletic. 

Ødegaard er inne i sin fjerde sesong i Arsenal-trøyen. Han var først på lån fra Real Madrid våren 2021, før overgangen ble gjort permanent påfølgende sommer.

Hittil har 24-åringen spilt 92 kamper for Arsenal, hvor han har scoret i alt 25 mål. Det siste i rekken kom onsdag kveld da Arsenal slo PSV 4-0 hjemme på Emirates stadium.

Forståelig nok er dette en god dag både for klubb og spiller.

- Å signere en ny kontrakt var en veldig enkel avgjørelse for meg, av mange grunner. Hovedsakelig er det at det vi gjør som klubb akkurat nå er spesielt og jeg ønsker å være en del av dette. Jeg er veldig spent på det som skjer fremover. Jeg har funnet en plass hvor jeg kan slå meg til ro og kalle "hjem", sier Ødegaard til Arsenal.com.

Også Arteta er full av lovord til sin norske disippel.

- Dette er så gode nyheter for alle i Arsenal. Han er kapteinen vår og høyt respektert i klubben. Han er en fin rollemodell, profesjonell og tilfører høy kvalitet og modenhet i alt han gjør. Som manager er det en fryd å jobbe med Martin, presiserer Arteta.

Vi gratulerer Ødegaard med ny kontrakt, og ser frem til å se ham i aksjon i mange år fremover i Arsenal-trøyen.