Endelig satt den for Havertz

Av: Joakim Rødven 30.09.23

Det måtte et straffespark til, men omsider satt den etterlengtede scoringen for Kai Havertz.

De aller fleste Arsenal-supportere ventet i spenning på å se lagoppstillingen i forkant av bortemøtet mot Bournemouth. Spillere som Bukayo Saka, Declan Rice og William Saliba var alle usikre frem mot kampen.

Til alles glede, var alle tre å si i startoppstillingen - i tillegg til at Leandro Trossard på benken etter å ha vært ute av troppen siste to kamper.

Det virket også som at Mikel Artetas utvalgte var særdeles klare for rundens oppgave på Vitality Stadium, for de hadde fullstendig kontroll fra start til slutt.

Etter en jevn åpning, var det et øyeblikks magi - og litt flaks - som skulle åpne slusene i de bakre rekker hos Bournemouth.

Rundt kvarteret var spilt da Martin Ødegaard siktet på bakerste stolpe med sin presise venstrefot. Ballen gikk over samtlige forsvarsspillere og landet på hodet til Gabriel Jesus på bakerste stolpe.

Det måtte nesten guddommelige krefter til for å tvinge frem en scoring fra såpass skrå vinkel, men på utrolig vis vikk Jesus headet ballen mot mål.

Vinkelen ble til slutt for spiss, men avslutningen tok keeper Neto fullstendig på sengen. Ballen smalt i treverket og spratt ut igjen i feltet. Helt utspilt hadde Neto ingen sjanse til å avverge returen, for der stod Bukayo Saka helt alene foran mål.

Arsenal-vingen nikket inn 1-0 og sendte The Gunners til himmels på fremmed gress.

Det så ut til å bli den eneste scoringen før pause, men så, litt ut av det blå, gikk det for fort for Bournemouth-forsvaret et par minutter før pausesignalet lød i fløyten til dommer Michael Salisbury.

Eddie Nketiah ble spilt flott gjennom, og ble lagt kontant i bakken innenfor 16-meteren. Dommer Salisbury var ikke i tvil og pekte på straffemerket.

Fra krittmerket tok Ødegaard ansvar og Arsenal-kapteinen gjorde ingen feil. Med nummer 8 på ryggen sendte drammenseren Neto den ene veien og ballen den andre veien. Sikker som banken; 2-0 til Arsenal til pause.

Starten på 2. omgang kunne heller ikke ha startet bedre. Knappe fem minutter ut i omgangen ble Ødegaard regelrett sparket ned av hjemmelagets Ryan Christie, som fullstendig bommet på taklingsforsøket sitt.

Denne gangen ble straffesparket gitt til nykommer Kai Havertz, som ikke har hatt en lett start på Arsenal-karrieren etter overgangen fra erkerival Chelsea i sommer.

Tyskeren hadde tydelig høye skuldre før han skulle ta straffesparket, men midtbanespilleren taklet presset godt.

Neto gikk til venstre, Havertz skøyt motsatt vei. Dermed satt endelig en scoring for den høyreiste midtbanespilleren, som klart og tydelig kjente at en byrde var lettet fra skuldrene hans.

Dermed var de resterende 35-40 minuttene av kampen en ren transportetappe, men Arsenal hadde fremdeles litt krutt igjen i tønnene.

Tre minutter på overtid stanget Ben White inn 4-0 for gjestene fra Nord-London. Forsvareren raget høyest i luften idet et nydelig slått frispark fra Ødegaard ble svinget inn fra vår høyreside.

VAR ville dobbeltsjekke scoringen for offside, men kunne ikke finne noe galt denne gangen.

Det konkluderte en prikkfri kamp av Arsenal, som cruiset inn til en komfortabel 4-0-seier - til og med på bortebane!

Da handler det om å spare mest mulig krefter i Champions League-kampen mot et Lens i midtuken. For neste seriekamp blir hjemme mot regjerende ligamester Manchester City. Wolverhampton viste at de ikke er uslåelige, og den oppskriften må Arsenal kopiere på søndag.