Dramatisk seier mot Manchester United

Av: Joakim Rødven 06.09.23

En høydramatisk kamp endte med tre poeng mot de røde djevlene.

Det gikk ikke mer en to og et halvt minutt før kampens første store sjanse skulle komme på Emirates stadium.

Et hjørnespark ble slått kort og Gabriel Martinelli fikk avslutte fra skrå vinkel. Dessverre ble avslutningen blokkert, før det til slutt endte med utspill for nykommer Andre Onana.

Men det var gjestene fra Manchester som skulle ta første stikk. En god gjennombruddspasning fra Christian Eriksen midtveis i 1. omgang var millimeterpresis til Marcus Rashford.

United-spissen dro seg enn fra venstre og avsluttet sikkert i det lengste hjørnet. Noe nølende forsvarsspill av Arsenal, men faktum var: 1-0 til bortelaget.

Skuffelsen varte derimot ikke lenge.

Under to minutter senere stod Martin Ødegaard umarkert på rundt 15 meter og forlenget et innlegg av Mertinelli rett i kassa bak Onana. 1-1!

Resultatet stod seg til pause, men dramatikken var langt fra over for de som hadde tatt turen til solfylte Nord-London denne søndagskvelden.

Rundt timen spilt gikk Kai Havertz i bakken etter å ha smettet seg forbi Aaron Wan-Bissaka og Casemiro. Beinet til førstnevnte touchet vår nyankomne tysker, og dommer Anthony Taylor pekte i første omgang på straffemerket.

Etter å ha vurdert situasjonen med VAR, omgjorde til slutt dommerteamet avgjørelsen. Kontroversiell avgjørelse, men man kan være tilbøyelig til å være enig. Kontakten var der - spørsmålet som gjenstår er hvor mye kontakt var det, og hvor utslagsgivende var den.

Straffe ble det i alle fall ikke, men et godt dødballtrekk av Arsenal like etter holdt nesten på å resultere i et nytt mål for The Gunners. Martinelli fikk avslutte utenfor 16-meteren, men dessverre strøk ballen stolpen til Onana.

Et par minutter før full tid trodde samtlige av de 60.192 fremmøtte at innbytter Alejandro Garnacho hadde sendt bortelaget i føringen da han ble spilt fri i midten og satteballen iskaldt i hjørnet forbi Aaron Ramsdale.

Også denne situasjonen ble VAR-sjekket, og Taylor og co konkluderte med at United-angriperen stod i offside da han mottok ballen.

Dermed fremdeles 1-1, og det hele så ut til å ebbe ut i en tett og jevn uavgjortkamp.

Men... Så hadde Arsenal et siste kort i ermet - verdt én milliard kroner.

Seks minutter på overtid falt et godt slått hjørnespark ned i beina til Arsenals rekordsignering Declan Rice. Midtbanespilleren tok ned ballen, klemte til og via både armer, bein og stolper kranglet han inn 2-1 for sin nye klubb.

Desibelmåleren på Emirates ble sprengt, publikum gitt av hengslene og spillerne lot ikke følelsene sine være skjulte - dette betydde mye for mange!

Fire minutter senere trygget Gabriel Jesus ledelsen til 3-1 etter å ha sendt Diogo Dalot i pølsebua før han kontrollert satte ballen i mål.

Et fyrverkeri av en fotballkamp som endte med tre mål og tre poeng for The Gunners. Det smakte ekstra godt, etter å ha rotet bort to poeng mot Fulham sist runde.