Berget ett poeng etter svak 1. omgang

Av: Joakim Rødven 24.10.23

Det styrte mot et skuffende tap mot Chelsea, men så våknet vi etter pause.

Seieren mot Manchester City før landslagspausen vakte stor optimisme i forkant av London-derbyet mot Chelsea. 

Det har ikke gått smertefritt med Mauricio Pochettino i sjefsstolen denne sesongen, og de blåkledde befinner seg midt på tabellen. 

Men det var hjemmelaget som kom best i gang på Stamford Bridge. 

Etter et innlegg fra siden gikk ballen i hånden på forsvarer William Saliba. Spillet ble vinket videre, men etter en titt på VAR-skjermen ombestemte dommer Christopher Kavanagh seg og pekte på straffemerket.

Før kvarteret var spilt fikk dermed unggutten Cole Palmer muligheten fra 11-meteren. Den tok den tidligere Manchester City-gutten vare på og plasserte inn 1-0 for vertene.

Chelsea var det klart farligste laget i 1. omgang og hadde to andre muligheter til å doble ledelsen, men Arsenal slapp unna med bare den ene scoringen før pause.

Da var det bare én ting som gjaldt etter sidebyttet: brette opp ermene og presse Chelsea. Den planen fikk en knekk allerede etter et par minutter, etter at et innlegg fra Mykhailo Mudryk sneik seg over en feilplassert David Raya og inn i lengste hjørne. 

En sjokkstart for The Gunners, som nå fikk en tung bakke de måtte bestige for å få med seg noe som helst fra oppgjøret.

Vondt holdt på å bli enda verre da Raya holdt på å servere Palmer nok en scoring like før timen spilt. Sisteskansen skulle spille seg ut bakfra, men spilte ballen istedenfor rett i beina til Palmer.

Raya fikk til slutt rettet opp sin egen feil, med nød og neppe.

Feil skulle det også gjøres i de bakre rekkene i Chelsea. Rayas landsmann Robert Sanchez i Chelsea-buret skulle også forsøke å spille seg ut bakfra midtveis i omgangen. 

Spanjolen siktet mot Conor Gallagher, men han var ikke klar for å motta pasningen. Dermed øynet Declan Rice en mulighet til å fyre løs fra rundt 30 meters hold. 

Ballen skrudde i en kraftig bue, vekk fra mål, men ballen sneik seg akkurat på innsiden av nettveggen. 1-2 og et håp om poeng ble tent med 15 minutter igjen å spille!

Like etter scoringen ble Saka gitt kapteinsbindet, samtidig som at en uvanlig usynlig Martin Ødegaard ble tatt av banen.

Bare noen minutter senere stod Saka frem akkurat da vi trengte ham.

Etter et høyt press vant Arsenal ballen tilbake i gunstig posisjon på midtbanen. Det gikk hurtig fremover og plutselig havnet ballen i beina til Saka ute på høyrekanten.

22-åringen løftet blikket, siktet på bakerste stolpe og pisket inn et innlegg.

På bakerste stolpe kastet innbytter Leandro Trossard frem en fot og pirket ballen iskaldt forbi Sanchez i buret. 

Syv minutter igjen å spille. 2-2. Arsenal var tilbake i kampen!

Ingen av lagene klarte å finne den avgjørende scoringen og kampen ebbet ut med en broderlig fordeling av poengene. 

Skuffende prestasjoner i store deler av kampen, men slik oppgjøret utviklet seg vil nok absolutt Arsenal føle at de vant ett poeng snarere enn at de tapte to. 

De kan uansett ta med seg at de er fremdeles bare ett av to lag som ennå ikke har tapt en ligakamp denne sesongen.

Det andre laget er Tottenham, som i øyeblikket leder Premier League to poeng foran Manchester City og Arsenal (som begge har 21 poeng).

Chelsea 2

Palmer (14)
Mudryk (48)

Arsenal 2

Rice (77)
Trossard (84)