Arsenals gulljenter!

Av: Joakim Rødven 05.03.23

Omsider ble det edelt metall da Arsenal slo erkerival Chelsea i ligacupen.

Det ble alt annet enn en rolig kveld da Chelsea og Arsenal møttes til dyst i Conti Cup (ligacupen).

Australske Sam Kerr sørget for at de blåkledde fikk en forrykende start på cupfinalen da hun satte ballen i mål allerede før to minutter var spilt på Selhurst Park, som gjestet finalen denne våren.

Svenske Stina Blackstenius sørget derimot for at det ble balanse i regnskapet under femten minutter senere. Etter at Frida Maanum hadde forsøkt et skudd, havnet ballen i beina på hennes svenske lagvenninne, som banket ballen forbi Ann-Katrin Berger.

Dermed var lagene like lagt, men dramatikken var langt fra over.

Det bølget frem og tilbake mellom erkerivalene, og midtveis i omgangen ble Katie McCabe sparket ned i 16-meteren til Chelsea.

Dommeren pekte helt korrekt på straffemerket og Kim Little gjøre ingen feil ved å feie ballen og keeper i hvert sitt hjørne.

Det sendte Arsenal i førersetet, men det skulle bli mer før pause.

Langt inne i overtiden headet Rafaelle inn 3-1 for The Gunners, og fastsatte med det også sluttresultatet etter en målløs 2. omgang.

Resultatet sikret med det Jonas Eidevalls første trofé som Arsenal-trener, og endte Arsenals fireårige tørke etter sølvtøy på damesiden.

Det er bare å gratulere Leah Williamson og kaptein Little med å endelig kunne løfte et trofé igjen - forhåpentligvis ikke det siste under Eidevalls tid som Arsenal-trener.

Arsenal: Zinsberger - Maritz (Wienroither, 69), Williamson, Rafaelle, Catley - Walti, Little, Maanum - McCabe (Pelova, 56), Foord, Blackstenius (Beattie, 86)

Ubenytta reserve: Marckese, Wubben-Moy, Kuhl, Hurtig

Chelsea: Berger - Périsset, Bright, Eriksson (Fleming, 77), Charles (Leupolz, 46) - Ingle (Kaneryd, 62) - Cuthbert, James, Cankovic (Buchanan, 40), Reiten - Kerr

Ubenytta reserve: Musovic, Carter, Mjelde, Abdullina