Sterk borteseier på St. James'

Av: Joakim Rødven 08.05.23

Ødegaard-mål bidro til en viktig borteseier mot Newcastle.

Det ble en høydramatisk start på kampen på Tyneside, der det kokte foran målet til Arsenal.

Allerede i andre spilleminutt satte Newcastle ballen i stolpen da Jacob Murphy hamret til inne i feltet.

Ballen suste gjennom et par Arsenal-bein, men heldigvis for Aaron Ramsdale gikk ballen i stolpen og ut - og ikke inn.

Noen minutter senere ble det mer dramatikk da Newcastle vartet opp med et godt innøvd trekk på corner.

Med en hard avslutning dundret Bruno Guimaraes til utenfor 16-meteren og ble kontant stoppet av Jukub Kiwior.

Ved første øyekast så det ut som en hands, og dommer Chris Kavanagh pekte bestemt på 11-meteren. En VAR-sjekk konstaterte derimot at Arsenals polske forsvarer ikke hadde gjort noe straffbart, og avgjørelsen ble omgjort.

Det svei for hjemmelaget, for et par minutter senere hadde Martin Ødegaard funnet seg tid og rom i farlig skuddposisjon.

Fra nærmere 25-30 meter ladet nordmannen venstreslegga og hamret løst mot målet til Nick Pope. Ballen suste inn i keepers venstre hjørne og Arsenal-kapteinen sendte de tilreisende fra Nord-London til himmels etter en intens åpning på kampen.

Gjestene fra Nord-London beholdt ledelsen til pause, men kampen var på ingen som helst måte over halvveis.

Hjemmelaget hadde både én og to gode sjanser til å utligne tidlig i 2. omgang. Først skjøt svenske Alexander Isak i stolpen, før Fabian Schär tvang frem en vanvittig reaksjonsredning av Ramsdale etter et innslått frispark fra siden.

Arsenal slapp unna ved begge anledninger. Like etter kunne også Gabriel Martinelli ha doblet ledelsen for The Gunners da han fikk akkurat nok tid til å sikte på bakerste stolpe.

En god avslutning til tross: ballen seilte over Pope og ut via krysstanga.

Men Martinelli hadde flere triks i ermet, han.

Rundt 20 minutter før full tid fosset brasilianeren frem på venstrekanten. Inne i feltet var det få rødkledde alternativer, men fra dødlinjen klarte 21-åringen å piske inn et lavt innlegg.

Schär klarte ikke å stokke beina raskt nok og sendte ballen rett forbi egen keeper; 2-0 til Arsenal!

Dermed var det om å gjøre å bruke mest mulig tid og ri inn seieren for Arsenal, som klarte dette med bravur.

Etter en stressende start endte det med tre poeng hjem til hovedstanden. Mikel Artetas menn kryper dermed inn på ledelsen til Manchester City, som med én kamp mindre spilt fremdeles ligger ett poeng foran.