Uavgjort i første test

Av: Joakim Rødven 17.07.23

Arsenal sparket i gang sesongoppkjøringen i Tyskland.

Som i fjor startet Arsenals sesongoppkjøring på Max-Morlock-Stadion i Nürnberg.

Mens det ble hele åtte scoringer sist lagene møttes, ble målfangsten noe mer beskjeden denne gangen.

Bukayo Saka sørget for en god start på kampen da han dro seg inn fra høyrekanten og banket inn 1-0 allerede før syv minutter var spilt.

Arsenal fortsatte å produsere gode muligheter utover i 1. omgang, men den siste presisjonen i avslutningsøyeblikket uteble.

Det ville seg heller ikke etter sidebyttet, da både Gabriel Jesus og Folarin Balogun hadde vært sin store mulighet i løpet av det første kvarteret av 2. omgang.

Jesus skøyt like utenfor etter å ha avsluttet fra venstresiden, mens Balogun smelte ballen i stolpen etter å ha dratt seg forbi Nürnbergs sisteskanse.

Da ble det istedenfor en hard straff i feil ende lite etterpå.

Karl Hein forsøkte å spille opp på en hardt presset Jorginho, som prøvde desperat å spille ballen tilbake til en medspiller lenger nede i banen.

Dessverre ble pasningen altfor hard - og upresis - og sendte ballen heller rett mot eget mål. 

Ballen humpet forbi Hein og rett i det tomme buret. Svakt pasningsforsøk av Hein, og tilsvarende svakt forsøk fra Jorginho.

Dermed stod det 1-1 i Tyskland, men det kunne fort ha blitt flere mål på Max-Morlock-Stadion.

Et langt frisparkforsøk, fra nærmere 40-45 meter, så tilsynelatende ut til å være barnemat for Hein å fange.

Men sisteskansen klarte ikke å holde ballen i fast grep, som forærte en Nürnberg-spiller muligheten til å plassere inn 2-1 for vertene.

Ballen gikk i en perfekt bue over Hein, men heldigvis for Arsenal dalte ballen ned i tverrliggeren for den ble klarert unna i siste liten.

Det ble den eneste scoringen før pause, men etter sidebyttet skulle det bli nok en nettkjenning - dessverre i feil ende.

I kampens siste ordinære spilleminutt kunne Balogun ha blitt den store helten da han, nok en gang, dro seg forbi keeper og hadde et åpent bur å sette ballen i.

Dessverre klarte ikke angriperen å styre ballen på mål og satte kula rett i nettveggen.

Kampen endte derfor med en broderlig fordeling av målene: én scoring hver.

Nå venter en USA-turné for The Gunners, hvor de skal møte et MLS All-star natt til torsdag 20. juli, Manchester United lørdag kveld 22. juli og Barcelona natt til torsdag 27. juli.

Deretter venter Monaco på Emirates stadium onsdag 2. august, til den årlige Emirates Cup.

FC Nürnberg 1

Jorginho (SM 62)

Arsenal 1

Saka (7)