Uavgjort i toppkampen

Av: Joakim Rødven 17.01.23

Én scoring hver da Arsenal og Chelsea målte krefter på Emirates stadium.

Interessen for Arsenals damelag har fått seg en virkelig opptur denne sesongen, og i toppkampen mot tabellnabo Chelsea møtte over 46.500 opp for å se London-derbyet.

Selv om presset på innledningsvis i oppgjøret, var det ingen av lagene som maktet å overliste motstanderens sisteskanse de første 45 minuttene.

Både Stina Blackstenius, Cailtin Foord og Frida Maanum var farlig frempå i 1. omgang, men scoring ble det dessverre ikke.

Like før kampuret viste 60 minutter skulle det derimot begynne å skje ting.

Foord ble felt i nærheten av 16-meterstreken til Chelsea. Det kunne se ut som at forseelsen startet utenfor feltet, men dagens dommer pekte bestemt på straffemerket.

Dermed fikk Arsenal muligheten til å ta en særdeles viktig ledelse fra 11-meteren, som kaptein Kim Little tok godt vare på. Sikker som banken satte midtbanespilleren kontant inn 1-0.

Arsenal holdt stand i hele 89 minutter, men like før full tid skulle det dessverre glippe i de bakre rekker i laget til Jonas Eidevall.

Et godt innlegg ble stanget i mål av scoringsmaskinen Sam Kerr, rett over fingertuppene til Manuela Zinsberger.

Dermed endte det 1-1 i toppkampen, som betyr at Chelsea fremdeles topper Super League med 11 kamper spilt - der både Manchester United og Arsenal er tre poeng bak med én kamp mindre spilt hver.

Margin for feil er derfor syltynn idet vi går inn i andre halvdel av sesongen.