Derfor er Jorginho-signeringen riktig

Av: Joakim Rødven 31.01.23

Italieneren følger i fotsporene til tidligere Chelsea-spillere som Petr Cech, Willian og David Luiz.

TEKST: OLE SONGSTAD

En tynnslitt midtbane, forsterket av Mo Elnenys siste skade nylig, gjorde at behovet for forsterkninger presset seg frem.

På overgangsvinduets siste dag fikk Arsenal-manager Mikel Arteta endelig forsterket denne lagdelen.

Etter et overgangsvindu fylt med rykter trengte ikke Arsenal å se lenger enn til sin blå London-rival.

Jorginho vender dermed snuten de drøye 12 kilometer nordøstover fra Stamford Bridge til Emirates stadium. 31-åringen har signert på en kontrakt som strekker seg til sommeren 2024, med en opsjon på ett års forlengelse.

IKKE FØRSTEVALG

Arsenals skal etter rapportene ha måtte avse rundt 10 millioner pund for å hente den italienske europamesteren fra Chelsea, pluss eventuelt to millioner i prestasjonsbaserte bonuser.

Ifølge den troverdige Athletic-journalisten David Ornstein aktiveres bonusene om Arsenal vinner Premier League og om de kvalifiserer seg til Champions
League.

Italieneren vil få draktnummer 20 i Arsenal denne våren og overtar dermed nummeret som utleide Nuno Tavares har hatt på sin rygg de foregående sesongene.

Arsenals nysignering er en spiller som ikke stod øverst på Arsenal-supporternes ønskeliste, og skeptikerne peker på forskjellige faktorer som de mener taler imot signeringen.

ØNSKET AV ARTETA

Jorginho er 31 år og vil neppe ha særlig videresalgspotensial. Han har heller ikke særlig stor toppfart, som vil være ugunstig når Arsenal står høyt.

Det er også grunn til å tro at han vil være blant de lønnsledende spillerne i klubben.

Til tross for disse faktorene mener jeg likevel han er riktig og en nødvendig signering. Her er hvorfor:

Det rapporteres fra en rekke pålitelige kilder fra balløyen at Arteta virkelig har vært en pådriver for å lande signeringen.

Det bekrefter italieneren i sitt første intervju med klubben hvor han forteller at Arteta har prøvd å hente han flere ganger, men har ikke lykkes
før nå.

Edu og resten av rekrutteringsteamet har konkludert med at Jorginho er riktig mann til riktig tid. Dette er ikke en spillersignering som får hårene til å reise seg på overarmene hos arsenalfansen, men Edu og Arteta har tidligere vist at de vet hva de driver med på overgangsmarkedet.

La oss håpe at de treffer på denne signeringen også.

SMÅPENGER

En totalramme på 12 millioner pund er i dagens marked småpenger for en mann som har vunnet nesten alt som er mulig å vinne i tiden hos de blåkledde fra London.

Med en vinnerskalle av dimensjoner, lederevner og en kropp som har 25 kamper i beina i 22/23-sesongen, er det mye som taler for at denne nyervervelsen vil gjøre godt for kanonene fra Nord-London.

Jorginho er en spiller som bekler den dypere midtbanerollen, hvor Partey har briljert så langt denne sesongen.

Som kjent er ghaneseren en spiller som gjennom sin Arsenal-karriere har vist seg å streve med å holde seg skadefri og tilgjengelig over lengre perioder.

Vi fikk senest bevist hvor sårbare Arsenal er i denne posisjonen i cupmøtet mot Man City for under en uke siden.

NØDVENDIG DEKNING

Med Elneny sitt skadefrafall, og med Partey sin skadehistorikk, er det nødvendig med dekning i denne posisjonen.

Jorginho er en driftssikker spiller som i følge nettsiden Transfermarkt.com bare har vært ute med skade i totalt 17 dager gjennom sin lange karriere.

Den regjerende europamesteren tilfører Arsenal bredde i stallen, vinnermentalitet og taktisk klokskap til en grei pris.

Derfor er han riktig mann til riktig tid.