Arsenal bukket under for et Everton i poengnød.

Et Everton-lag i fritt fall nedover tabellen så seg nødt til å kvitte seg med hovedtrener Frank Lampard i januar-vinduet.

Valget falt dermed på tidligere Burnley-manager Sean Dyche, som har vært uten klubb siden april i fjor, etter at han skilte lag med klubben han hadde ledet i rundt 10 år.

Dyches spillestil sette fokus på det defensive mer enn det offensive, som gjorde at et lag i desperat poengnød hadde innstilt seg på å gjøre det vanskelig for Arsenal å reise hjem fra Liverpool med poeng i sekken.

Arsenals første store sjanse kom først etter en halvtimes spill på Goodison Park, da Eddie Nketiah ble spilt flott gjennom.

Fra hjørnet av femmeteren forsøkte spissen å hamre til med høyreslegga, men avslutningen sklei av foten. Ballen suste langt ut og forbi målet til Jordan Pickford.

Like etter kunne Everton ha straffet gjestene fra Nord-London hardt da Amadou Onana spurtet ned langs Arsenals høyre flanke. Midtbanespilleren forsøkte å spille inn til Dominic Calvert-Lewin, men spissen klarte akkurat ikke å få tåa på avslutningen – heldigvis.

Fem minutter før pause kunne Bukayo Saka ha satt inn 1-0 for gjestene da han, på hel volley, forlenget et innlegg fra Oleksandr Zinchenko mot Pickfords mål. På streken stod derimot Conor Coady og fikk parert ballen unna.

Rundt timen spilt i Liverpool kunne Martin Ødegaard ha dundret inn 1-0 for Arsenal. Saka spilte en flott ball inn fra venstresiden, og nordmannen forsøkte å avslutte med en kontant venstrefot. Dessverre blåste Arsenal-kapteinen ballen langt over mål.

Det skulle vise seg å bli kostbart, for under to minutter senere smalt det i den andre enden av banen.

Et godt slått hjørnespark av Dwight McNeil fant veien til pannebrasken til James Tarkowski, som stanget inn 1-0 for de blåkledde.

Arsenal forsøkte å presse på for en utligning, men til ingen nytte.

Et godt organisert Everton-forsvar stod imot og holdt Arsenal til sitt andre serietap for sesongen.

Det er ikke annet å si enn at dette var et særdeles skuffende tap, og en prestasjon langt under pari for Mikel Artetas utvalgte.

Heldigvis snublet også Manchester City mot Tottenham påfølgende dag, så avstanden ned til de lyseblå forblir likevel fem poeng – med én kamp til gode på Guardiolas menn.

Det betyr at en seier hjemme mot Brentford kommende helg blir svært avgjørende for å snu skuta på rett kjøl.

For til bare noen dager etter Brentford-kampen venter en potensiell avgjørende kamp når nettopp Man City kommer på besøk til Emirates stadium.

Der bør det være et heltent Arsenal som ønsker å rette opp både FA-cuptapet for en ukes tid siden – og ikke minst tapet mot Everton i helgen som var.