Nye VAR-diskusjoner da Arsenal tok med seg tre poeng fra King Power stadium.

De siste møtene mellom Arsenal og Leicester har The Gunners stort sett kommet seirende ut av duellen, men det er aldri lett å komme til King Power stadium i Midlands.

For å markere at det er ett år siden Russland invaderte Ukraina, fikk ukrainske Oleksandr Zinchenko bære kapteinsbindet for Arsenal.

Og Zinchenko hadde ingen planer om å skuffe laget sitt med kapteinsbindet rundt høyrearmen.

Arsenal presset vertene mest i åpningen av kampen, og gjestene trodde de hadde satt fyr i borteseksjonen da nykommer Leandro Trossard banket ballen opp i krysset midtveis i 1. omgang.

Belgieren plukket opp en løs ball i etterkant av et hjørnespark for Arsenal, men etter en titt på VAR-bildene kunne man se Ben White holde igjen keeper Danny Ward med hånden.

Selv om det kunne se i overkant billig ut, var nok avgjørelsen riktig.

Bare noen minutter senere ble Bukayo Saka revet over ende inne i Leicesters 16-meter, men dommer Craig Pawson vinket spillet videre.

Dermed var det ingen av lagene som klarte å sette en, tellende, scoring i nettet i løpet av de første 45 minuttene.

Mikel Arteta hadde valgt å starte med Eddie Nketiah på benken denne kampen, samtidig som Martinelli kom inn for den engelske spissen.

Det skulle vise seg å være et lurt valg.

Like etter start av 2. omgang kom Martinelli seg fri på venstrekanten etter å ha blitt spilt lekkert gjennom av Trossard.

Angriperen dro seg inn og skrudde ballen mesterlig inn i det lengste hjørnet – på ekte Henry-vis.

Brasilianeren ble i avslutningsøyeblikket tråkket på av Onyinye Ndidi, og målscoreren måtte ha medisinsk tilsyn av støtteapparatet til Arteta.

Heldigvis gikk det bra med unggutten og han kunne fortsette kampen.

Ti minutter senere satte Saka nok en ball i nettet, men også denne gangen ble scoringen underkjent. Årsak: offside.

Arsenal utviste en total dominans gjennom hele kampen og avsluttet kampen med 68-32 prosent i ballbesittelse.

Leicester klarte så å si aldri å true Aaron Ramsdales nettmasker i løpet av 90 minutter pluss tillegg, og Arsenal sikret seg til tre nye poeng.

Med Man Citys nedsabling av Bournemouth senere på kvelden var det særdeles viktig å holde de lyseblå på avstand.

Nå venter en tøff utfordring allerede førstkommende onsdag når Arsenal skal spille den lenge utsatte kampen mot Everton. Da har Arsenal mye å revansjere etter det bitre tapet mot The Toffees tidligere i vinter.