Formduppen fortsetter

Av: Joakim Rødven 16.02.23

Arsenals rekke uten seier forlenges til fire kamper.

Vi må tilbake til 22. januar for å finne sist gang Arsenal vant en fotballkamp. Siden 3-2-seieren over Manchester United har formduppen sneket seg inn hos The Gunners.

Før den utsatte midtukekampen mot Man City på onsdag stod Arsenal med tre strake kamper (to ligakamper og én FA-cupkamp mot nettopp Man City) uten seier.

Det ble et bittert poengtap mot Brentford sist helg da en feilaktig VAR-situasjon sørget for at Ivan Toney satte inn 1-1, som også ble sluttresultatet.

Dermed kunne forspranget Arsenal hadde på Man City bli spist opp av de lyseblå med seier på Emirates stadium.

Etter en forrykende tett start på kampen, skulle første stikk komme til Mikel Artetas læremester Pep Guardiola og co.

Midtveis i 1. omgang sørget et svakt tilbakespill av Takehiro Tomiyasu for at Kevin de Bruyne fikk en enkel jobb med å snappe opp ballen og skyte the Citizens i ledelsen.

Dramatikken var derimot langt fra over i Nord-London, for dette oppgjøret hadde mer å by på av kontroverser.

Allerede etter halvtimen spilt hadde City-keeper Ederson pådratt seg et gult kort for uthaling av tid.

Fem minutt før pausesignalet havnet brasilianeren i trøbbel da han meiet ned Bukayo Saka, som hadde rukket å spille fra seg ballen før han ble taklet.

Majoriteten av de 60276 fremmøtte ropte "off, off, off", men dommer Anthony Taylor konkluderte med at forselsen ikke var alvorlig nok til å dele ut kampens andre gule kort til sisteskansen.

Straffespark ble det uansett, og den satte Saka selvsikkert i nota. Vingen, som misset det avgjørende sparket i EM-finalen i 2021, sendte Ederson til høyre og skøyt selv til venstre.

Gjestene var bare et stolpetreff unna å ta ledelsen på nytt på overtid av første omgang, men heldigvis slapp Arsenal unna med strekken - denne gangen.

For midtveis ut i 2. omgang skulle det begynne å skje mer dramatikk.

I en intens kamp mot Erling Braut Haaland reiv Gabriel ned sin norske motpart inne i egen 16-meter.

Taylor pekte først på 11-metersmerket, men etter en titt på VAR-bildene viste det seg at toppscoreren i Premier League stod i offside da ballen ble spilt.

Arsenal feiret avgjørelsen, men jubelen skulle stilne raskt.

En svak pasning av Gabriel gikk rett i beina på Bernardo Silva, som kunne spille fri Haaland i midten. Ballen ble rullet videre til İlkay Gündoğan, som fant en fremadstormende Jack Grealish på venstrekanten.

£100-millionersmannen hamret løs med høyrefoten og ballen smatt via høyrelåret til Tomiyasu - og satte Aaron Ramsdale ut av spill. 2-1 til gjestene.

Et sukk gikk gjennom hjemmefansen, og med 20 minutter igjen å spille var det bare å ofre alt fremover.

Dessverre var det nå Man City hadde fått hjulene i gang skikkelig. Drøye åtte minutter før full tid snirklet bortelaget seg gjennom Arsenal-forsvaret med hurtige, korte pasninger og ballen havnet hos Haaland inne i feltet.

Fra rundt 6-7 meters hold klemte nordmannen til med høyrefoten og lirket ballen inn i det lengste hjørnet.

3-1 og kampen var over.

Resultatet betyr også at Man City går forbi Arsenal på tabellen, selv om Arsenal riktig nok har én kamp til gode på Manchester-laget.

Et forsprang som, på det meste, var på 11 poeng er derfor utradert. Det betyr at det ikke lenger er rom for mange feiltrinn fremover, om Arsenal fremdeles skal henge med i gullkampen.

Det eneste som gjelder nå er å legge skuffelsen bak seg og komme tilbake på vinnersporet til helgen. Da skal Arsenal måle krefter mot en gammel kjenning i Aston Villa, som nå ledes av tidligere Arsenal-trener Unai Emery.

Vi får håpe at spanjolen ikke kopierer bragden fra to år siden da han som Villarreal-sjef slo Arsenal ut av Europa Leagues i semifinalene.