Kontrollert seier mot Wolves

Av: Joakim Rødven 07.12.23

Ødegaard tegnet seg på scoringslisten da Wolverhampton ble slått.

Arsenal kunne legge press på regjerende mestere Manchester City før de skulle måle krefter mot Tottenham dagen etter, ved å vinne over Wolverhampton på eget gress.

Det tok heller ikke lang tid før første stikk ble tatt.

Bukayo Saka klarte å danse seg forbi forsvarerne til Wolves før seks minutter var spilt. Fra rundt 6-7 meters hold pirket 22-åringen ballen iskaldt forbi Jose Sa.

Noen minutter senere var Arsenal på farten igjen, og etter et herlig klikk-klakk-spill fikk Martin Ødegaard æren av å sette inn 2-0 for The Gunners.

Et innlegg fra Saka hadde gått helt over til venstreback Oleksandr Zinchenko. Ukraineren spilte vegg med Gabriel Jesus, før backen slo inn i feltet på direkte.

Der ventet Ødegaard og limte ballen ned i Sa sitt venstre hjørne.

Arsenal fortsatte å presse gjestene utover i omgangen, men både stolpen og en god redning av Sa sørget for at det bare ble to baklengsmål før pause.

Over i andre omgang begynte bortelaget å yppe seg mer fremover i banen og Matheus Cunha fikk en god mulighet til å redusere syv minutter ut i 2. omgang. Heldigvis var David Raya med på notene og slo ballen trygt unna.

Arsenal så tilsynelatende ut til å ha full kontroll på oppgjøret, men syv minutter før full tid rotet de det til for seg selv i bakre rekker.

Istedenfor å få ballen ut av farlig sone, forsøkte Zinchenko å spille seg ut. Det lyktes backen ikke med og Cunha fikk snappet ballen rundt Arsenals 16-meter.

Etter en god dragning fikk brasilianeren løsnet et skudd mot Raya og ballen suste opp i hjørnet - akkurat utenfor Arsenal-keeperens rekkevidde.

Eddie Nketiah kunne ha punktert all tvil like etterpå da han kom alene gjennom mot Sa, men spissen satte ballen i stolpen - kampens tredje stolpetreff for vertene.

Det ble heldigvis ingen flere scoringer i gal feil retning og Arsenal sikret seg tre viktige poeng i kampen om tetplassen.