Arsenal hvilte flere spillere da PSV tok et poeng mot tabellvinneren.

Siden Mikel Arteta og co allerede var sikret tabelltopp i gruppe B, valgte Arsenal-manageren å gjøre flere bytter på laget som tapte mot Aston Villa i helgen.

Faktisk var Kai Havertz, Gabriel Magalhaes og William Saliba de eneste som var igjen fra startoppstillingen fra lørdag.

De mange byttene signaliserte at resultatet ikke var det viktigste denne tirsdagskvelden, og det kunne man også se innledningsvis.

PSV var det farligste laget i starten, mens Arsenal virket litt rusten i forsvarsspillet.

Det var riktignok gjestene fra Nord-London som tok første stikk på Philips Stadion i Eindhoven.

Drøye 3-4 minutter før pause rullet Arsenal opp på høyresiden. Da fikk Eddie Nketiah både tid og rom like innenfor 16-meteren til PSV.

Spissen la ballen til rette med første berøring, før han klinte til med venstrefoten på andre touch.

Ballen kjælte med gresset før den spratt i mål via Walter Benitez' venstre stolpe.

Selv om det var et svært tett og jevnt oppgjør, tok The Gunners med seg en ettmålsledelse inn til pause.

Den ledelsen røyk derimot rett etter sidebytte, etter en godt utnyttet kontring av hjemmelaget.

Ballen havnet hos Yorbe Vertessen, som fra hjørnet av 16-meteren til Arsenal skrudde ballen iskaldt inn i det lengste hjørne, like utenfor Aaron Ramsdales venstre lanke.

Det ble også den siste scoringen i kampen, som resultatmessig hadde særdeles liten betydning uansett utfall.

Dermed endte det i en broderlig fordeling av poengene, noe trolig ingen av lagene tar så veldig tungt.

Begge lag kan se frem til å få vite hvem de skal møte i 8-delsfinalene ut på vårparten når kampene skal trekkes 18. desember.