Gjeninntok tabelltoppen

Av: Joakim Rødven 18.12.23

Med seier over Brighton tok Arsenal tilbake posisjonen som ligaleder.

Tapet mot Aston Villa sist helg sørget for at Liverpool snek seg forbi The Gunners på tabellen. Siden Arsenal spilte før derbyet mellom Liverpool og Manchester United, kunne de sikre seg tabelltopp igjen med seier over The Seagulls.

Det hadde Martin Ødegaard alle planer om - på sin egen 25-årsdag.

En heltent Ødegaard virket på hugget i åpningen av kampen, men til både spillernes og fansens store fortvilelse virket Brighton umulige å score på i 1. omgang.

I løpet av det første kvarteret skapte Arsenal sjanser på løpende bånd, men ingen av forsøkene endte opp i buret til Bart Verbruggen.

Mikel Artetas utvalgte hadde stålkontroll på den 1. omgangen, men scoringer uteble. Dermed gikk et - trolig - frustrert hjemmelag til pause på stillingen 0-0.

Heldigvis skulle den beryktede byllen bli slått hull på etter hvilen.

Bare 6-7 minutter ut i omgangen forærte gjestene en mulighet til Arsenal, da Rice fikk servert ballen i egne føtter. Ballen havnet til slutt hos kaptein Ødegaard, som ikke fikk avsluttet i tide - og ballen ble klarert til corner.

På den påfølgende corneren stod Gabriel Jesus helt umarkert på bakerste stolpe, og brassen hadde ingen problemer med å nikke inn 1-0 til vertene.

En lettelse for majoriteten av de 60257 fremmøtte, men også for spissen selv som ikke har vært i sitt gamle gode slag denne høsten.

Etter scoringen fikk Arsenal et enda sterkere tak rundt kampen og så bortimot uslåelige ut denne søndags ettermiddagen.

Så lenge det bare stod én scoring på måltavla kunne derimot alt skje, men tre minutter før ordinær tid punkterte Arsenal kampen.

Ødegaard satte i gang en fin kontring ved å spille fri innbytter Eddie Nketiah i midten. Spissen kunne bruke både Bukayo Saka på høyre eller Kai Haverz på venstre.

Valget gikk for Havertz, og tyskeren dro seg fint inn fra kanten. Med en iskald avslutning satte 24-åringen ballen kontant i det lengste hjørnet, og satte samtidig inn sitt tredje mål på fem ligakamper for The Gunners.

Den tidligere Chelsea-spilleren har virkelig begynt å finne formen idet vi går inn i den hektiske juleperioden, og godt er det!

Siden Liverpool også snublet hjemme mot de røde djevlene fra Manchester, tok også Arsenal tilbake tabelltoppen etter runden. Det gir god selvtillit før turen går til Anfield lille julaften. Da må alle mann til pumpene, for der venter det en særdeles tøff kamp for Mikel Arteta og co.