Fikk med poeng fra Anfield

Av: Joakim Rødven 28.12.23

Arsenal tok tidlig ledelse, men det ble med det ene poenget.

Arsenal kunne sikre seg en liten luke med seier over Liverpool på Anfield lille julaften, og tok et tidlig stikk mot Jürgen Klopp og co.

Før fire minutter var spilt i Liverpool stanget Gabriel Magalhaes inn 1-0 for gjestene. Brasilianeren raget høyest i feltet, etter et gått slått frispark av Martin Ødegaard, og stusset ballen forbi landsmann Allison.

Arsenal så mest farlige ut innledningsvis, men etter scoringen begynte Liverpool å ta mer over kampbildet.

Mohamed Salah fikk en god mulighet til å utligne allerede etter 13 og et halvt minutt spilt, før han femten minutter senere gjorde alvor ut av trusselen.

En strålende langpasning av Trent Alexander-Arnold gikk over alt og alle, og Salah fikk løpe i bakrom. Egypteren utfordret Arsenal-back Oleksandr Zinchenko 1v1 og gjorde ingen feil.

Fra sin høyreposisjon fikk Salah ballen over på venstrefoten og limte ballen opp i David Rayas nærmeste hjørne.

Dermed stod det 1-1 etter halvtimen spilt, som skulle vise seg å bli sluttresultatet i kampen.

Men det var ikke gitt at kampen var ferdigscoret allerede i 1. omgang.

Fem minutter før full tid hadde Arsenal en stor mulighet til å ta tilbake ledelsen etter at Bukayo Saka kom gjennom i midten. Saka fikk ikke avsluttet, men ballen havnet etter hvert i beina til Gabriel Martinelli.

Heller ikke Martinelli fikk stokket beina i tide og klarte på - finurlig vis - å sette ballen utenfor mål fra rundt 10-11 meters hold.

Liverpool slapp med skrekken, og lagene gikk til pause like langt.

Etter sidebyttet var det hjemmelaget som virket nærmest en scoring, og hadde både en og to store sjanser til å ta ledelsen.

Den største av dem alle kom etter en corner hvor Ødegaard og Zinchenko krasjer med hverandre. Bare Declan Rice var igjen i forsvar og Liverpool kontret med fem mann - ledet av Salah.

Ballen ble spilt videre til Alexander-Arnold som fra rundt 7-8 meters hold bare skulle plassere ballen i mål, men backen klarte utrolig nok å skyte ballen rett i tverrliggeren.

Ballen spratt ut av farlig sone og Arsenal slapp særdeles billig unna.

Det var det nærmeste noen av lagene kom en avgjørende scoring og kampen ebbet ut i en poengdeling.

Alt i alt skal man være OK fornøyd med et poeng på Anfield, og Arsenal kunne - før Boxing Day-runden - ta jul på tabelltopp.