Løftet Community Shield-trofeet

Av: Joakim Rødven 07.08.23

Arsenal beseiret Manchester City etter straffesparkkonkurranse.

Generalprøven foran 2023/24-sesongen stod for tur da Arsenal og Manchester City møttes i Community Shield-finalen på Wembley søndag kveld.

Arsenal skulle egentlig ikke ha spilt denne kampen, men siden Manchester City vant både FA-cupen og Premier League, gikk den andre plassen til serietoer Arsenal.

De lyseblå fra Manchester fikk kampens første store mulighet etter 13 minutter da Rodri fikk løsnet et skudd fra rundt 20 meters hold, men ballen strøk heldigvis utsiden av stolpen til Aaron Ramsdale.

Midtveis i 1. omgang kunne Arsenal ha tatt ledelsen både én og to ganger da Kai Havertz og Gabriel Martinelli vartet opp med en dobbelsjanse for The Gunners. Dessverre var det ingen av forsøkene som klarte å overliste Stefan Ortega i City-buret.

De første 45 minuttene forble målløst, men etter sidebyttet skulle de fremmøtte på Wembley stadium omsider få se en scoring.

Etter å ha rullet opp på sin høyreside, fikk City-spilleren Cole Palmer akkurat nok tid og rom til å sikte med venstrefoten.

Med en godt vektet avslutning skrudde 21-åringen ballen iskaldt oppe i Ramsdale høyre hjørne.

Phil Foden kunne ha doblet ledelsen for the Citizen, men en stor redning av Ramsdale sørget for at ballen ble parert ut til et hjørnespark.

Det så lenge ut til at Palmers scoring skulle bli kampens eneste, men dramatikken var ikke over i London.

Med 100 minutter og 18 sekunder (nesten 10 og et halvt minutt på overtid) hamret Leandro Trossard til fra hjørnet av 16-meteren. Ballen sneiet låret til Manuel Akanji, som sendte ballen forbi egen keeper og inn i eget mål.

Dermed skulle det hele avgjøres fra 11-meteren i straffesparkkonkurranse.

Der var Arsenal fullstendig overlegne.

Kaptein Martin Ødegaard satte sin straffe sikkert, men Kevin de Bruyne misset på sin. Trossard sørget for en ledelse, etterfulgt av scoring av både Bernardo Silva og Bukayo Saka.

På Citys tredje straffe gjettet Ramsdale rett vei, og reddet avslutningen fra Rodri. Dermed kunne Fabio Vieira avgjøre, og portugiseren gjorde ingen feil.

Det betyr at Arsenal sikret seg sitt første trofé med Ødegaard som kaptein, etter å ha vunnet 4-1 på straffesparkkonkurranse.

Da er det bare å glede seg til sesongstart førstkommende helg!

Arsenal starter hjemme mot Nottingham Forest lørdag, mens Manchester City tjuvstarter serien på fredagen mot Burnley.