Kjempet i land seier på Selhurst Park

Av: Joakim Rødven 22.08.23

Arsenal sikret seg sin første mandagsseier under Mikel Arteta.

Aldri før, under Mikel Artetas ledelse, hadde Arsenal vunnet en kamp på en mandag. At det skulle komme på Selhurst Park var heller ingen selvfølge.

Arsenal åpnet godt i Sør-London og dominerte mye av banespillet, men foran mål manglet The Gunners det avgjørende kruttet.

Kampens første store målsjanse kom rundt halvtimen da Eddie Nketiah ble spilt fri i feltet. Spissen fikk avsluttet med venstrefoten, men under hardt press klarte ikke 24-åringen å prikke ballen i mål.

Langs gresset subbet ballen i stolpen før den spratt ut igjen.

Nketiah fikk en ny, god mulighet til å sende Arsenal i føringen like etter, assistert av rekordsignering Declan Rice, men fra kloss hold valgte Arsenal-angriperen å lobbe over keeper.

Touchet var langt fra følsomt og ballen gikk over både keeper og tverrliggeren.

Det endte derfor målløst til pause, noe Crystal Palace trolig var mest fornøyde med.

Heldigvis skulle det ikke gå lang tid før gjestene fra Nord-London fikk noe å juble over.

Drøye 5-6 minutter ut i andre omgang tok Gabriel Martinelli et raskt frispark utenfor Palaces 16-meter. I duell med keeper Sam Johnstone ble Nketiah felt og dommer David Coote pekte på straffemerket.

Situasjonen ble nøye VAR-sjekket, men avgjørelsen stod.

Fra 11-meteren var kaptein Martin Ødegaard sikker som banken og plasserte ballen iskaldt til sin venstre - keeper gikk i motsatt retning.

I løpet av 6-7 minutter midtveis i 2. omgang fikk Takehiro Tomiyasu to gule kort, og forsvareren måtte avslutte kampen tidlig.

Det siste kortet var i det særdeles "softe" laget, men ingen nåde fra dommer Coote.

Arsenal holdt heldigvis stand og rodde inn seier til 1-0. Sterk prestasjon av The Gunners, som holdt ut 10 mot 11 i en halv omgang.

Dermed stod Arsenal med full pott etter to spilte serierunder i årets sesong. Den statistikken håper vi forlenges når Fulham kommer på besøk til helgen.