Trygget ledelsen i gruppen

Av: Joakim Rødven 21.10.22

Arsenal tok et stort steg i retning av å vinne EL-gruppen.

Med to poeng ned til PSV Eindhoven var det særdeles viktig å få med seg tre poeng fra den utsatte kampen mot det nederlandske laget torsdag kveld.

Kampen skulle egentlig spilles uken etter at Dronning Elizabeths bortgang, men i samråd med britiske myndigheter og UEFA ble kampen utsatt.

Mikel Arteta valgte denne gangen å stille med flere av nøkkelspillerne sine fra start, blant annet Gabriel Jesus, Gabriel Magalhaes, Bukayo Saka og Granit Xhaka.

Den første halvdelen av 1. omgang var særdeles sjansefattig og tam, der det nærmeste noen av lagene kom en scoring var et skudd fra nevnte Jesus som humpet en meter til side for målet til Walter Benitez.

Fabio Vieira hadde også en brukbar mulighet til å skyte et frispark rett i mål fem minutter før pause, men ballen gikk på feil side av nettveggen.

Etter sidebyttet prøvde Arsenal å gasse opp et par hakk og en livlig Jesus viste atter en gang hvorfor han ble hentet av Arteta.

Lett på foten danset han seg gjennom forsvaret til PSV, for øvrig ledet av tidligere Manchester United-profil Ruud van Nistelrooy, idet kampen bikket 60 minutter. I avslutningsøyeblikket mistet han derimot balansen og det ble en heller svak avslutning.

Fem minutter senere briljerte Eddie Nketiah da han tok ned en strøken crosser på venstreflanken, dro seg innover i banen og hamret til fra 16, 5 meters hold. Ballen suste like utenfor stolpen - et angrep som hadde fortjent et bedre utfall!

Den forløsende scoringen satt langt inne denne kvelden, men med 69:59 på klokken skulle det omsider løsne for The Gunners.

En fin ball fra innbytter Martin Ødegaard ble sentret ut til en offensiv Takehiro Tomiyasu på høyresiden. Arsenal-backen slo et perfekt innlegg til Xhaka som hadde funnet seg en lomme på 12-13 meter.

Helt umarkert fikk sveitseren stå upresset og beinet til med høyrefoten. Ballen suste rett inn i nettmaskene, midt i mål.

Solid, kontrollert og perfekt utført angrep av Arsenal.

Saka kunne ha doblet ledelsen til hjemmelaget på Emirates stadium like etter, men etter å ha tråklet seg gjennom forsvaret ble avslutningen litt for puslete til at det skapte store problemer for Benitez.

Det ble ingen flere scoringer i Nord-London, som betyr at Arsenal fremdeles topper gruppe A idet det gjenstår to kamper. Avstanden ned til PSV er derfor på fem poeng, før de møtes igjen i Nederland om en uke.

Blir det minst et poeng på Philips Stadion er Arsenal sikret førsteplassen og trenger derfor ikke å bekymre seg for å måtte gå ut i kvalifiseringsrunde til sluttspillet etter jul.