Solid seier over West Ham

Av: Joakim Rødven 31.10.22

Arsenal og Frida Maanum sikret seg sin femte strake seier i FAWSL.

Manchester United har meldt seg på i kampen om seriegull denne sesongen, og etter å ha slått Everton seilte de opp på topp av tabellen.

Det betydde at Arsenal måtte beholde sin ubeseirede form for å komme opp på samme antall poeng som laget til Maria Thorisdottir og Vilde Bøe Risa.

Det startet horribelt for vertene på Meadow Park i London da West Ham stanget inn en dødball tidlig i kampen. Scoringen ble heldigvis annullert, men det var bare et forvarsel.

Rundt 35 minutter spilt ble det mer alvor da en forferdelig kommunikasjonssvikt i Arsenals bakre rekker sørget for at Steph Catley spilte ut sin egen keeper da hun forsøkte å spille hjemover.

Ballen smalt i stolpen, men på returen fikk Dagny Brynjarsdottir kastet frem en fot og satte inn 1-0 for gjestene i burgunder.

En kalddusj for Arsenal som gjorde at vertene måtte stramme opp i rekkene.

Beth Mead kunne ha slått tilbake med en gang etter å ha kombinert fint med svenske Stina Blackstenius, men dessverre var ikke avslutningen god nok til å overliste West Ham-keeper Sophie Hillyerd.

Det skulle derimot ikke gå lang tid før det var balanse i regnskapet i Nord-London.

Noen få sekunder etter at hun kom inn for en skadd Kim Little, hamret Jordan Nobbs inn 1-1 etter å ha plukket opp en løs klarering i etterkant av et hjørnespark.

Da var gniste tilbake i Arsenal, som tok med seg særdeles viktig scoring i garderoben etter de første 45 minuttene.

Den positive trenden tok The Gunners med seg inn i starten av 2. omgang. Det skulle derfor bare ta 5-6 minutter før det smalt igjen fra Arsenals kanoner.

Catley gjorde opp for sine synder fra 1. omgang ved å slå et nydelig frispark inn i feltet. Der klarte Blackstenius å finne seg ledig om og bredsidet inn 2-1 for de røde og hvite.

Med 20 minutter igjen før full tid trygget Arsenal ledelsen etter at et perfekt innlegg av Katie McCabe på venstresiden ble kontant headet i mål av vår egen Frida Maanum.

Manuela Zinsberger vartet opp med en fenomenal dobbelredning for å nekte West Ham en ny scoring, og da var det bare å ri inn seieren for Jonas Eidevalls utvalgte.

Maanum kunne ha notert seg for en ny scoring senere i kampen da hun plukket opp en retur fra Hillyerd, men den norske landslagsspilleren banket ballen i krysstanga og ut.

Avslutningen hadde fortjent en ny scoring, men det viktigste er uansett tre poeng og ny seier.

Selv om Arsenal og Manchester United nå står med full pott etter fem kamper, holdt ikke resultatet til å gjeninnta tabelltopp.

De røde djevlene fra Manchester har nå ett mål bedre i målforskjell og får dermed beholde 1.plassen enn så lenge.