Historisk seier mot Reading

Av: Joakim Rødven 19.10.22

Det ble en minneverdig kamp for Manuela Zinsberger i helgen.

Som i fjor har det startet forrykende bra for Arsenals damelag denne sesongen.

Etter landslagspausen var det i helgen duket for et oppgjør mot Reading, som forrige sesong endte på en 8. plass i Super League.

Om Arsenal unngikk baklengs denne kampen ville de - og da særlig keeper Manuela Zinsberger - skrive historie. Det sies at angrep er det beste forsvar og det tok ikke mer enn rundt 30 sekunder før Arsenals første sjanse ble et faktum.

Stina Blackstenius sprintet inn bak Reading-forsvaret, men avslutningen til svensken ble mesterlig stoppet av målvakt Jacqueline Burns.

26-åringen skulle derimot få nettsus senere i kampen og sendte av sted et langskudd etter halvtimen på Select Car Leasing Stadium.

Ellers var det få høydepunkter fra 1. omgang, men etter sidebyttet kunne Kim Little ha doblet ledelsen for The Gunners etter at en Reading-forsvaret handset inne i eget målfelt.

Fra ellevemetersmerket fikk hun muligheten til å sette inn 2-0 for gjestene, men en ellers meget sikker straffeskytter misset denne gangen.

Norske Frida Maanum kom inn sammen med svenske Lina Hurtig og Jordan Nobbs, uten at det påvirket kampen i veldig stor grad.

Det viktigste var uansett at alle tre poengene ble med hjem til Nord-London, i tillegg til at Manuela Zinsberger holdt nullen atter en gang.

Dette ble østerrikerens niende kamp på rad uten å slippe inn mål i Women's Super League, som er ny turneringsrekord.