Tilbake på vinnersporet på Villa Park

Av: Joakim Rødven 20.03.22

Etter midtuketapet mot Liverpool slo Arsenal tilbake borte mot Aston Villa.

Et nærmest identisk lag som ble mønstret mot Liverpool møtte også til start mot Aston Villa. De eneste forskjellene var at Emile Smith Rowe kom inn for Gabriel Martinelli, og kanskje enda mer overraskende: Bernd Leno inn for Aaron Ramsdale.

Ifølge klubben har den engelske sisteskansen pådratt seg en skade i hoften, som vil holde ham ute av spill "noen uker." Men den tyske målvakten skulle på ingen måte gjøre seg bort i returen til startoppstillingen.

I den andre enden av banen hadde not tidligere Arsenal-keeper Emi Martinez ønsket at han fikk mindre å gjøre.

Arsenal vartet opp med to halvskummle angrep tidlig i kampen, hvor Smith Rowe fikk avsluttet mot mål, men dette ble bare et forvarsel på hva de hadde i vente.

Med rundt 30 minutter på klokken fikk Arsenal frispark i god posisjon til å svinge ballen inn i feltet. Bukayo Saka og Cedric Soares spilte derimot kort, før sistnevnte fikk slått inn fra høyresiden.

Villa-forsvaret klarte ikke å få ballen unna farlig sone – som endte med at ballen endte opp i beina til Saka som stod like utenfor 16-meteren.

Den unge engelskmannen klemte til på første touch. Ballen humpet seg gjennom feltet og inn i Martinez' høyre hjørne; ikke helt umulig for argentineren å ta den.

Etter scoringen ble det svært høy temperatur da Tyrone Mings gikk hardt inn i en duell med målscorer Saka, men etter mye knuffing og tumulter endte det med et gult kort til Villa-kapteinen og bare det.

Resten av omgangen ble relativt jevn og tett, og det ebbet ut i en ettmålsledelse til Arsenal halvveis.

Etter sidebyttet var det Villa som vær nærmest 1-1 enn Arsenal var 2-0. John McGinn fikk rundt timen spilt tid og rom til å avslutte på mål, men avslutningen var akkurat ikke presis nok. Ballen skrudde seg like utenfor Lenos venstre stolpe.

Heller ikke Ollie Watkins hadde marginene på sin side, da han 7-8 minutter senere avsluttet i stolpen – via venstreback Kieran Tierney.

Arsenal klarte å holde god stand i sluttminuttene, selv om innbytter Danny Ings og co plukket frem en håndfull muligheter.

På overtid måtte Leno ut i full strekk for å avverge en farlig innoversving, men tyskeren bokset kontrollert unna. Sekunder etter blåste dommer Andy Madley av kampen.

Tre nye, viktige poeng mot en vanskelig motstander.