Knuste Liverpool i FA-cupen

Av: Joakim Rødven 01.03.22

Arsenal videre til kvartfinalen etter overbevisende 4-0-seier.

Etter en kanonstart på sesongen i høst har Arsenal fremdeles et grep om tabelltoppen i FA Women's Super League. I FA Cupen sikret de seg også en kvartfinalebillett etter et solid resultat mot Liverpool på Prenton Park.

Vertene, som per tid leder Championship (nivå 2) med solid margin, fikk en god start på kampen, men det var Arsenal som skulle ta første stikk.

En utsøkt pasning av Rafaelle Souza gjorde at Caitlin Foord ble spilt lekkert gjennom forsvaret til hjemmelaget. Foord gjorde ingen feil og satte ballen kontrollert i mål bak Rachael laws.

Kim Little hadde en stor mulighet til å doble ledelsen, men det var først rundt halvtimen spilt at jubelen kunne slippes løs igjen hos Arsenals spillere.

Etter et mislykket klareringsforsøkt banket Katie McCabe til med en nydelig volley fra hjørnet av 16-meteren og ballen suste opp i det høyre hjørnet. Vakkert fra den irske spilleren!

Foord økte senere til 3-0, også det med et vakkert langskudd fra rundt 18 meters hold.

Sluttresultatet ble så fastsatt til 4-0 da kaptein Kim Little ålene med keeper satte ballen sikkert i nettmaskene.

Arsenal holdt stand i sluttminuttene, som også da sikret både avansement til kvartfinalen i FA Cupen - i tillegg til lagets tredje clean sheat på de siste fire kampene.