Av: Ronny Madsen 10.05.22

Det ble jevnere enn ønsket, men alle poengene ble igjen på Emirates stadium.

Med en solid delegasjon fra Arsenal Norway på tribunen var det mange håpefulle nordmenn som håpet å se Arsenal komme seirende ut av tungtgående Leeds søndag ettermiddag.

Og det skulle ikke gå lang tid før de norske supporterne og 60.000 andre tilskuere på Emirates stadium kunne slippe jubelen løs.

Allerede før fem minutter var spilt somlet Illan Meslier på et tilbakespill fra lagkamerat Luke Ayling. Det utnyttet en lynhurtig Eddie Nketiah som presset inn 1-0 før kampen i det hele tatt hadde fått kommet skikkelig igang.

Nketiah holdt feiringen tilbake i respekt for klubben han var på utlån hos våren 2020, men han var langt fra ferdig å straffe sin tidligere arbeidsgiver.

Et Leeds fullstendig ute av form fikk det tøft å henge med i svingene da Arsenal satte på turboen bare fem minutter senere.

Etter et nydelig stykke forarbeid av Gabriel Martinelli fikk brasilianeren slått inn i feltet, hvor Nketiah stod helt umarkert. Spissen fikk dermed en enkel jobb med å bredside inn 2-0.

Den brasilianske angriperen var et konstant uromoment på Leeds' høyreside innledningsvis. Det skulle vise seg å bli for mye å handtere for The White's kaptein. Med en tofotstakling ute ved hjørneflagget fikk Ayling, etter en titt på VAR-bildene, direkte rødt for å ha kastet seg inn i duellen med Martinelli.

Etter først å ha fått det gule kortet, var det en helt korrekt avgjørelse å omgjøre dette til rødt kort. Leeds måtte dermed spille rundt 60 minutter med én mann mindre.

Selv om Arsenal var det dominerende laget resten av omgangen, klarte gjestene fra Nord å "bare" slippe unna med to baklengsmål.

I den andre omgangen ble det en søvndyssende fremvisning ute på gresset, men kampen fortsatte på tribunen der høylytte Leeds-fans gjorde et tappert forsøk på å holde stemningen oppe selv om kampen så kjørt ut.

Men etter hvert som tiden gikk, ble ordene "you're going down" mer og mer sannsynlig for bortelagets spillere og supportere.

Midtveis i omgangen fikk derimot Leeds et glimt av håp da Diego Llorente fikk stå helt ålene på bakerste i etterkant av et hjørnespark. Spanjolen hadde små problemer med å sette ballen i mål og alle plugger ble tent for de hvitkledde.

Arsenal var riktig nok nærmere 3-1 enn Leeds var 2-2, men presisjonen i den siste tredjedelen av banen var rett og slett ikke god nok fra The Gunners. Heldigvis klarte Mikel Artetas utvalgte å holde stand og sikret seg tre svært viktige poeng.

Nå venter en potensielt avgjørende kamp mot Tottenham førstkommende torsdag, der det kan bli avgjort hvem som karrer seg til den siste Champions League-plassen for neste sesong.