Miedema og Foord forlenger

Av: Joakim Rødven 01.06.22

Angriperne Vivianne Miedema og Caitlin Foord blir værende i Arsenal.

Det er svært gledelig å høre at nederlandske Vivianne Miedema og australske Caitlin Foord har forlenget kontraktene sine med The Gunners.

Miedema har vært en svært viktig brikke i Jonas Eidevalls lag og spissen står med 23 mål på 39 kamper denne sesongen. 

Etter overgangen fra Bayern München i 2017 har den målfarlige angriperen scoret hele 117 ganger på bare 144 kamper.

25-åringen kunne så å si velge hvor som helst i Europa å spille, men valgte til slutt å bli i klubben hun elsker.

- Jeg synes det vakreste med fotball er å bygge noe sammen med et lag sammen med personer du ønsker å være rundt. Det føler jeg at jeg har i Arsenal. Å vinne titler sammen med Arsenal betyr mye mer for meg nå enn å vinne titler med en annen klubb, sier Miedema om hvorfor hun valgte å bli i Nord-London.

At også Foord velger å bli gjør Arsenal ikke til noen mindre gullkandidat neste år. Etter overgangen fra amerikanske Portland Thorns i 2020 har hun scoret 23 mål på 62 kamper for The Gunners. 

- Det føles fantastisk. Jeg har absolutt forelsket meg i denne klubben etter jeg startet her. Jeg tror i et av mine første intervju i klubben sa jeg at jeg hadde mistet meg selv i fotballen, men etter jeg kom hit har jeg funnet tilbake meg selv, sier Foord, som også håper det blir edelt metall på klubben neste år - etter å ha vært så nærme å vinne ligen i år.

- Vi har nærmet oss å vinne sølvtøy og det kommer også til å være målet neste år. Vi ønsker å vinne flere pokaler og jeg har troen på at denne troppen og klubben er kapable til å gjøre det, legger 27-åringen til.

Vi ønsker begge spillerne lykke til i oppkjøringen til ny sesong!