Marerittkamp på WHL

Av: Joakim Rødven 13.05.22

Champions League kunne blitt garantert. Istedenfor ble det et stygt tap mot erkerivalen.

Seirene over Leeds, West Ham, Manchester United og Chelsea på de fire siste har sørget for at Arsenal har sikret seg en god posisjon i kampen om Champions League-spill neste sesong.

Faktisk var forholdene slik at med seier over erkerival Tottenham på White Hart Lane ville Arsenal matematisk sett sikre 4. plassen denne sesongen.

Men det ville ikke Harry Kane og Son Heung-min ha noe av.

Allerede midtveis i den 1. omgangen ble Cedric Soares litt for hardhendt mot Son Heung-min inne i feltet og dytter sørkoreaneren over ende.

Dommer Paul Tierney pekte bestemt på straffemerket og Kane kunne sende de liljehvite i føringen. England-kapteinen sendte sin landsmann Aaron Ramsdale feil vei og satte samtidig ballen trygt inn i sitt høyre hjørne.

I løpet av bare 6-7 minutter fikk Rob Holding to gule kort etter dueller på Son, og midtstopperen måtte forlate banen allerede etter 33 spilte minutter.

Derfra ble det en tung bakke å klatre for The Gunners. Oppgaven ble desto tyngre da Kane stanget inn sitt andre for kvelden bare noen minutter senere, etter å ha kastet seg frem på bakerste stolpe på et hjørnespark.

Stillingen holdt seg til 2-0 til pause, men bare minuttet etter sidebyttet noterte Son seg selv på scoringslisten etter at Arsenal ikke klarte å klarere unna ballen etter mye klabb og babb inne i egen målgård.

Tre mål å ta igjen ble en altfor stor oppgave for Arsenal med ti mann, og alle tre poengene ble igjen på White Hart Lane.

Arsenal er derimot fremdeles i førersetet og må bare unngå at Tottenham tar flere poeng enn Arsenal i det to siste seriekampene.

Mens Mikel Arteta og co skal spille mot Newcastle og Everton i sine to gjenstående kamper, møter Tottenham på sin side Burnley og Norwich.

Det er derfor ingen rom for feilskjær fremover om vi fremdeles skal kunne få muligheten til å spille i det gjeveste selskap i 2022/23.