Lacazette forlater Arsenal

Av: Joakim Rødven 03.06.22

Franskmannen er ferdig i klubben etter fem år i Nord-London.

Det bekrefter klubben selv på sin egen hjemmeside.

31-åringen ble hentet til Arsenal sommeren 2017 for rundt £48 millioner, som den gangen ble klubbens dyreste signering noensinne.

Siden da har Lacazette vært inn og ut av laget, i sterk konkurranse med blant andre Pierre-Emerick Aubameyang – som ble sluppet gratis til Barcelona i januar. 

Da disiplinære årsaker førte til at Aubameyang mistet både plassen og kapteinsbindet i desember, ble Lacazette det soleklare førstevalget på topp. Den 1.76 meter høye spissen ble også, uoffisielt, klubbens midlertidige kaptein.

Etter å ha spilt fast på topp siden desember, ble angriperen vraket til fordel for unge Eddie Nketiah på grunn av manglende uttelling foran mål. Nketiah leder derfor angrepslinjen de åtte siste seriekampene denne sesongen.

Det betyr at, etter fem år i Nord-London, er Lacazettes Arsenal-kapittel lukket for denne gang. Spilleren stoppet med det på 206 kamper for The Gunners, hvor han totalt noterte seg for 71 scoringer. 

Ingenting er offisielt bekreftet ennå, men ifølge ryktene vil Lacas neste stoppested bli gamleklubben Lyon. 

Uansett hvor ferden går videre takker vi Lacazette for innsatsen i Arsenal-trøye og ønsker ham lykke til videre i karrieren.