Ute av ligacupen

Av: Joakim Rødven 21.01.22

Liverpool med full kontroll da Arsenal ble senket på eget gress.

For tredje gang på de fire siste kampene måtte Arsenal avslutte kampen med 10 mot 11 spillere.

Mot Man City ble Gabriel utvist.

Mot Liverpool, i første oppgjøret av ligacupens semifinale, ble Granit Xhaka utvist.

Mot Liverpool igjen på torsdag, ble hjemvendte Thomas Partey utvist.

Ghaneseren, som bare så vidt hadde rukket å komme hjem etter at hans hjemland hadde blitt slått ut av Afrikamesterskapet, kom inn som innbytter i det 74. spilleminuttet.

I løpet av 15 minutter hadde midtbanespilleren klart å havne i boken til Martin Atkinson to ganger, med gule kort ved begge anledninger.

Det skal sies: på det tidspunktet Partey ble sendt tidlig i garderoben var nok alt håp om avansement til ligacupfinalen mot Chelsea allerede ute uansett. På dette tidspunktet var stillingen 2-0 til Liverpool, men det frikjenner ham ikke uansett - ettersom vi nå mister ham i kampen mot Burnley på søndag.

Også Mikel Arteta la vekt på dette etter kampslutt. Arsenal må lære av dette, slik at de kan fullføre kampene med 11 spillere på banen. Alle vet jo at å vinne kamper med en spiller mindre enn motstanderen er en vanskelig oppgave.

Men så det lyst ut innledningsvis på Emirates stadium, som med 59,360 tilskuere nesten av fullsatt.

Arsenal fikk et par halvskumle muligheter de første 10-15 minuttene, blant annet et frispark som smalt i stolpen i åpningsminuttene.

Diego Jota, som har blitt forfremmet til spydspiss i fraværet av Sadio Mane og Mo Salah, sørget for 1-0 til gjestene i det 19. spilleminuttet. Et godt gammeldags sleivspark satte Aaron Ramsdale ut av spill, og ballen humpet inn bak vår sisteskanse.

Resten av den første omgangen var jevn, men langt i fra stor underholdning.

Etter sidebyttet ble det derimot et mer fartsfylt oppgjør. Det bølget frem og tilbake, men i den siste tredjedelen av banen skortet det med presisjon fra både Arsenal og Liverpool.

Drøye 11 minutter før full tid skulle derimot det uunngåelige skje. Arsenal ble tatt på senga og en lang gjennombruddspasning landet perfekt for Jota. Portugiseren vippet ballen elegant over Ramsdale, og 2-0 var et faktum.

VAR ville være helt sikker på at det ikke var en offside inne i bildet, men det var ganske klart at Liverpool-angriperen var godt innenfor linjen.

Tapet var dermed vanskelig å unngå, og for andre gang på 11 dager ryker Arsenal ut av en hjemlig cup. 

Det betyr at det eneste Arsenal har igjen å spille for denne våren er en topplassering i Premier League. Arsenal har noen hengekamper til gode, og kan med full klaff på kampene sine klatre opp på enten 4. eller 5. plass, avhengig av om også Tottenham klarer å vinne sine hengekamper.

Arsenal 0


Liverpool 2

Jota (19' 79)