Bøtelagt av fotballforbundet

Av: Joakim Rødven 06.01.22

Arsenal har fått £20.000 i bot av the Football Association for usportslig oppførsel i tapet mot Man City.

Under lørdagens seriekamp mot Manchester City oppstod det kontroverser da Arsenal ble tildelt et rødt kort, samtidig som det var diskutable avgjørelser.

Blant annet fikk Man City tildelt straffespark på stillingen 1-0, samtidig som Arsenal ikke fikk straffe tidlig i kampen.

I etterkant av kampen hadde både Arsenal-assistent Albert Stuivenberg, som ledet laget i Mikel Artetas sykefravær, og sisteskanse Aaron Ramsdale uttrykt overfor media at de ønsker mer forutsigbarhet rundt bruken av VAR.

Mens dommer Stuart Attwell endret mening om å ikke tildele Bernardo Silva straffespark etter å ha sett på VAR-monitoren, valgte dommeren ikke å gjøre det samme da Martin Ødegaard ble felt tidlig i oppgjøret. 

Reaksjonene på dette har nå ikke gått umerket hen, og det engelske fotballforbundet (FA) har valgt å gi Arsenal en bot på £20.000 (ca. 240.000 NOK).

Grunnlaget for denne avgjørelsen er at Arsenal "failed to ensure their players conducted themselves in an orderly fashion", som kort fortalt betyr at de har opptrådd sportslig.