Bittert hjemmetap mot Man City

Av: Joakim Rødven 02.01.22

Kontroverser da Arsenal gikk på et særdeles smertefult tap mot ligalederne.

For andre gang siden han tok over Arsenal, måtte Mikel Arteta gå i isolasjon på grunn av koronasmitte. Spanjolen måtte derfor følge kampen mot sin tidligere arbeidsgiver hjemmefra, mens Albert Stuivenberg ledet laget.

Med eller uten Arteta på sidelinjen virket The Gunners svært motiverte for å snu en horribel statistikk mot de lyseblå. På de 12 siste oppgjørene seg i mellom hadde Arsenal bare vunnet én gang - og tapt resten.

Allerede i det 10. spilleminuttet ble Martin Ødegaard felt inne i feltet etter en duell med keeper Ederson. 

Situasjonen ble sett på av VAR-teamet, men etter et nytt blikk på situasjonen konkluderte dommerteamet at situasjonen ikke var en straffbar takling. En høyst diskutabel avgjørelse, men straffespark ble det ikke.

Etter en intensiv start på kampen vartet Arsenal opp med et mønsterangrep da halvtimen var spilt. 

En god brytning av Ben White gjorde at vertene vant ballen tilbake trygt inne på egen banehalvdel. Via Thomas Partey endte pallen opp hos Ødegaard som vrei ballen fint over Kieran Tierney.

Men Ødegaard imiterte med en ny bevegelse, tredde skotten ballen perfekt inn i løpebanen til Bukayo Saka. Unggutten satte ballen kontrollert inn i korthjørnet; en lekker lagscoring av hjemmelaget.

Gabriel Martinelli kunne enkelt ha notert seg for både én og to scoringer, men marginene gikk imot brasilianeren. 

Ledelsen skulle holde seg helt til pause, og for en gangs skyld hadde faktisk Arsenal de lyseblå gjestene fra Manchester på gaffelen.

Men så skjedde det som Arsenal, dessverre, ofte gjør: roter det til for seg selv.

Den andre omgangen var ikke mer enn bare 7-8 minutter gammel da Granit Xhaka havnet i trøbbel. Etter å ha blitt lurt inn i pølsebua av Bernardo Silva måtte sveitseren dra i trøya på portugiseren for å stoppe ham.

Allerede da var City-spilleren på vei ned, og ved første øyekast sa Attwel "kom deg opp". Men at Xhaka dro i trøyen hjalp ikke akkurat på. 

VAR-bussen så nøye på bildene fra situasjonen og etter en titt selv bestemte hoveddommer Stuart Attwell å se på situasjonen selv. 

Da var han ikke i tvil om at avgjørelsen skulle reverseres. Dermed ble det straffespark for City og gult kort til Arsenals midtbanespiller. Gult kort fikk også Gabriel for protester. 

Fra 11-metersmerket var Riyad Mahrez nådeløs mot Aaron Ramsdale. Mens sisteskansen slengte seg til høyre, skjøt City-spilleren motsatt vei.

Det ble starten på noen elleville minutter på Emirates stadium.

Først holdt Pep Guardiolas menn på å kåle det til for seg selv da Ruben Dias holdt på å heade pallen over Ederson og inn i eget nett. Uheldigvis klarte Nathan Ake å kaste frem en lang fot og klarerte ballen unna på streken.

Deretter ble det nok et slag i ansiktet da Gabriel kom rusende inn i Gabriel Jesus rundt midtsirkelen. 

Den brasilianske duellen endte i et hardt smell, og Gabriels andre gult kort for kvelden kom raskt opp av lommen til Attwell. Fullstendig unødvendig og klønete utført av midtstopperen.

Hjemmelaget måtte derfor fullføre kampen med én mann mindre i over 30 minutter, som i seg selv er en vanskelig oppgave - og ennå vanskeligere mot nåværende ligaleder.

Men en knallhard innsats av alle 10 gjorde at vi holdt stang lenge. Dessverre ikke lenge nok...

Hele tre minutter på overtid raknet det i det bakre rekker. Et innlegg av Kevin de Bruyne landet i beina til Aymeric Laporte, som ikke klarte å få kontroll på kula. Istedenfor havnet ballen hos Rodri, som rett forran innbytter Rob Holding fikk pirket ballen inn til 2-1. 

En blytung måte å avslutte kampen på for Arsenal, som virkelig hadde fortjent bedre i denne kampen.

Rekken på fem kamper uten tap i slutten av 2021, ble dermed stoppet av et svært bittert tap i første kamp av 2022. 

Forhåpentligvis kan vi ta med oss de gode opplevelsene inn i kampene som kommer, for nå er det tøffe oppgjør i tur og rekke.

Først venter Liverpool i Carabao Cup førstkommende torsdag, for Nottingham Forest venter i East Midlands. Deretter er det returoppgjør i ligacupen på Anfield, før det er duket for Nord-London-derby mot Tottenham 16. januar.

 

Arsenal 1

Saka (31)

Manchester City 2

Mahrez (str 57)
Rodri (90)